2.Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali

TAKİP ET

2.Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali,15-25 Nisan 2019 tarihleri arasında ücretsiz olarak düzenleniyor.

Festivalin açılışı PİRİ REİS balesi ile gerçekleşecek.  
2.Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali 15 Nisan 2019 akşamı,  Osmanlı Donanması Komutanı, denizlerin piri Muhyiddin Piri Bey’in hayatını ele alan ilk ve tek bale eseri PİRİ REİS balesi ile başladı. 
15. yy. da yaşamış, dünyamızı ilk kez haritalandıran Osmanlı’nın bu büyük değerinianlatan eserinmüzikleri Can Atilla'ya, koreografi ve librettosuise Devlet Opera ve Balesi’nin ödüllü koreografları G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy'a ait. 2 perde olan eser Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından saat 20.00’de GAÜN Mavera KSM –Ana Salon’da sahnelendi. 
Gaziantep halkının yoğun ilgi gösterdiği "Piri Reis" balesini seyirciler merdivenlerde seyrederken, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. 
Temsil sonunda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal desteklerinden dolayı Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Gür ve Gaziantep Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey'e plaket taktim etti. 


Bu sanat şöleni Gala Konser ile Devam Ediyor
20 Nisan 2019 akşamı Arnavutluk Cumhuriyeti’nden solistlerin konuk olacağı bir GALA KONSERile 2.Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali devam ediyor. Sevilen opera aryaları ve napolitenlerin seslendirileceği konserde Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası,yabancı solistler Eva Golemi (Soprano), RamonaTullumani (Soprano) ve DenisSkura (Tenor)eşlik edecek. Konser saat 20:00’de GAÜN Mavera KSM Ana Salon’da sanatseverlerle buluşacak. 
Azerbaycan Operası Gaziantep’te 
22 Nisan 2019 akşamı, ünlü Azeri besteci Üzeyir Hacıbeyov’ın eseri ARŞIN MAL ALAN sahnede olacak.  Librettosu da ünlü besteciye ait olan eserde, Karabağ’ın Şuşa şehrinde yaşayan gerçek karakterlerden esinlenerek, o dönemin kadın-erkek ilişkilerine büyüteç tutmuştur.


Hafız Guliyev’in rejisiyle sahneye koyulan eserin orkestra şefliğini Marco Morrone yaparken, koro şefi Onur Altıparmak. “Arşın Mal Alan” operetinin dekor uyarlaması Hakkı Kandır’a, kostüm uyarlaması Aydan Çınar’a, koreografisi Özgün Barılı’ya, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a, metin uyarlaması Şenol Talınlı’ya ait.
2.Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali’nin son üç günü çocuk ve gençlerimize ayrıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve çocuklarımıza SİHİRLİ DÜNYAçocuk oyununu 5 temsil armağan ediyoruz. Müzik düzenlemeleri Ahmet Kahyaoğlu’na,  librettosu ve rejisi Haldun Özörten’e koreografisi Hülya Şeren Nüfusçu’ya aiteseri Samsun Devlet Opera ve Balesi sahneye koyuyor. Bir çocuğun rüyaya dalması ile başlayan eser, miniklere klasik müzik sanatını eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Dünyadaki sihrin aslında müziğin içinde olduğunu vurgulayan eserde, opera sanatçıları tarafından sevilen aryalar Türkçe seslendirirken, bale sanatçıları bale sanatını dans eşliğinde tanıtılacak. Orkestra sanatçılarının da sahne üstüne çıkarak enstrümanlarını miniklere tanıtacakları eser, 80 dakika sürecek. Bu temsillerin programı şu şekilde. 
( 23 Nisan 2019 / ŞEHİTKAMİL KÜLTÜR KONGRE MERKEZİ / 15:00 ) 
( 24 Nisan 2019 /  ONAT KUTLAR SAHNESİ / 11:00-15:00 ) 
( 25 Nisan 2019  / ONAT KUTLAR SAHNESİ / 11:00-15:00 ) 


 

2.Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali