Açık Hava Konserleri, Opera seçkileri SAMDOB Sahnesinde

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirdiği konserlerin sonuncusu 'Opera Seçkileri' için hazırlanıyor.

SAMDOB Eylül ayında birbirinden farklı repertuvarlarla hazırladığı konserlerin sonuncusu “Opera Seçkileri”ni, 30 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 20.30’da Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından kontrollerinin yapıldığı Açık Hava Sahnesi’nde seyirciler sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun koşullarda müziğin tadını çıkarıyor. Sosyal mesafe kurallarına göre sadece 55 kişinin katılım sağlayacağı konserin biletleri haftalar öncesinden tükendi.

Tüm konserlerin kapalı gişe sahnelendiği etkinliklerde seyirciler bir saat önceden gelerek Samsun Valiliği’nin yayınlamış olduğu genelgeyle uygulanmaya başlayan HES kodu kontrollerinin yapılmasının ardından konser alanına giriş yapıyor. 

Piyanist Nana Tsutkiridze‘nin solist sanatçılara eşlik edeceği konserde Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Soprano Mine Kurtoğlu, Mezzo Soprano Didem Çelik, Bariton Hasan Çelik, Bas Tuncay Kurtoğlu ve Bas M. Orçun Gün yüzlerce yıl öncesinden günümüze gelmeyi başarmış operalardan ve çağımızın müzikallerinden seçilen bölümleri seslendirecek. G. Donizetti’nin bestelediği “Lucia di Lammermoori”, “Don Pasquale”, “La Favorite” operalarından, G. Bizet’in bestelediği “Carmen” operasından, M. Leight’in bestelediği “Mançalı Adam” müzikalinden, P. Mascagni’nin bestelediği “Cavalleria Rusticana” operasından, W. A. Mozart’ın bestelediği “Saraydan Kız Kaçırma” operasından ve Cole Porter’in bestelediği “Wonderbar” müzikalinden bölümlerin seslendirileceği akşamda, sanatseverleri unutulmaz bir müzik yolculuğu bekliyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi binasının yan tarafında bulunan Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan konser, yaşanabilecek herhangi bir hava durumu muafiyeti durumunda Aydın Gün Salonu’nda gerçekleştirilecek şekilde her iki sahnede de hazırlıklar yapılmakta. Seyircilerin yerlerinin ve salonun dezenfeksiyon işlemlerinin önceden ayarlanarak herhangi bir zorluk yaşamadan sanatseverlerin konseri izlemeleri için çalışmalar titizlikle yürütülmekte. 

Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen etkinliklere ait sezon biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.30’a kadar açıktır.  
 

Açık Hava Konserleri