Balkanlar Samsun'da buluşuyor

TAKİP ET

Samsun Mübadele Derneği tarafından 10. Balkan Tarihi kongresi Samsun Serra Otel'de düzenlenecek.

Geleneksel hale gelen ve sadece Türkiye’de değil Balkan üniversiteleri başta olmak üzere birçok yabancı akademik çevre tarafından “önemli tarih kongreleri” arasında kabul gören “Balkan Tarihi” kongresinin onuncusu 3-4 aralık tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek.
Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık, “Kongre için yüze yakın konuk ağırlayacağız. Bunlardan 46 tanesi, geçen yıl yaptıkları bilimsel araştırmaları bildiri olarak sunacak. Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan gibi Balkan ülkelerinden yoğun ilgi var. Ayrıca ilk defa olarak Oxford Üniversitesinden de bir isim bildiri sunacak.” dedi. Başta İlkadım Belediyesi, Başbakanlık, Kültür Bakanlığı, TİKA, Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar olmak üzere katkı veren tüm kuruluşlara teşekkür eden Başkan Yanık, “Ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesine de yakın ilgisi için şükran borçluyuz.” Biçiminde konuştu.  
Kongre için Kosova Cumhuriyeti kamu düzeni bakanı Mahir Yağcılar’ın yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan’daki Türk kökenlilerin kurdukları siyasi partilerin yöneticileri de Samsun’a gelecek.
Derneğin genel sekreteri Salih MERİÇ Kosova kamu düzeni bakanı sayın MAHİR YAGCILARLA birlikte OMÜ,AFAD,TİCARET SANAYİ ODASI,VALİLİK,BÜYÜKŞEHİR,İLKADIM VE TEKKEKÖY belediyelerin ide ziyaret edeceklerini bildirdi.
Açılış oturumu, protokolün katılımıyla 3 Aralık Cumartesi günü saat 10:00’da Serra Otel’de yapılacak kongreyi isteyen herkesin ücretsiz izleyebileceği belirtildi.