'Bu Utanca Dur Deyin' temalı fotoğraf sergisi açıldı

TAKİP ET

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan 'Bu Utanca Dur Deyin' temalı fotoğraf sergisinin ve bilgilendirme standının açılışı gerçekleştirildi.

KİKAP işbirliği ile Piazza AVM’de gerçekleştirilen açılış törenine Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı ve İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay Tacar ve Müdür Yardımcısı Sevgi Demirkesen, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, KİKAP Atakum Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Zeren katıldı. 

Sergi açılışında konuşan KİKAP Atakum Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Zeren, Samsun ve Atakum KİKAP olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu özel günde kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarında farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığımız fotoğraf sergimizi açıyoruz. Sergimizde “Bu Utanca Dur Deyin” teması ile Samsun toplumunun değişik kesimlerinden ve bu konuda duyarlılığını bildiğimiz 34 değerli gönüllü katılımcımızı fotoğrafladık. Her fotoğraftaki katılımcı dövizlerle şiddetin durdurulması dileklerini ilettiler. Sergimize katılarak bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

“Şiddete Sıfır Tolerans” Bisiklet Turu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla dünyada olduğu gibi Türkiye ve Samsun’da  farklı etkinlikler düzenlendiğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, “Özellikle ilimizde kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte şiddetin önlenmesine dair etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de KİKAP ile işbirliği içerisinde düzenlenen fotoğraf sergisi ve stant açılışı. Burada toplumun değişik kesimlerinden bireylerin şiddetin durdurulmasına karşı açtığı dövizleri fotoğraflamışlar. Yapan arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Çocuk güzel bir çalışma olmuş. Bu çalışmalar farklı etkinlik ve görsellerle son 2- 3 yıldır devam ediyor. Diğer yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Şiddete Sıfır Tolerans” sloganıyla bir bisiklet turu etkinliğimiz olacak. Tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu. 

Sergi açılışında İlkdamı Güzel Sanatlar Lisesinin öğrencileri mini kemanlı müzik dinletisi gerçekleştirdiler. 

Farkındalık oluşturmak amacıyla açılan stantta gün boyunca broşür, magnet, yaka iğnesi ve turuncu balon dağıtımı yapılacak ve vatandaşlara bilgilendirme yapılacak.  “Bu Utanca Dur Deyin” temalı sergi ise 27 Kasım 2018 tarihine kadar açık kalacak.  

İl Müdürü Tekin Balcı daha sonra, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından açılan “Şiddete Hakkın Yok” temalı standı gezdi. Yaptıkları çalışmalar hakkında KADEM temsilcilerinden bilgi alan Balcı, “Şiddete Hakkın Yok" yazılı bileklik taktı. 
 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü