Çalıkuşu İzleyenleri Büyüledi

TAKİP ET

Satışa açıldığı ilk günden biletleri hızla tükenen 'Çalıkuşu' balesi, Samsunlu sanatseverlerin yoğun ilgisiyle 18 Ocak 2020 Cumartesi akşamı sahnelendi.

Türk edebiyatının başyapıtları arasında yer alan roman, yaramazlıklarından dolayı “Çalıkuşu” lakabı takılan Feride’nin hayatını anlatıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu’nun sosyolojik ve ekonomik durumunu olduğu gibi gözler önüne seren eserde; idealist, gururlu ve alımlı bir kadın olan Feride, Kamuran ile yaşadığı aşkın hüzünlü bitmesinin acısıyla, seneler boyu Anadolu’nun farklı illerinde öğretmenlik yaparak mutluluğu arar. 
Samsun Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlerin bale eserlerinde duymaya alışkın olduğu Klasik Batı Müziği yerine, Türk Sanat Müziği eşlikli “Çalıkuşu” balesiyle, seyirciye kendini daha yakın hissedeceği bir atmosfer yaşatıyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Orkestrası sanatçılarından oluşan ekip ile dönemin ruhu kanun, bendir, ud ve ney gibi Türk Sanat Müziği’nin eşsiz enstrümanlarıyla sahnede tekrar yaşatılıyor.
Koreografisi Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimenciler'e ait eserin kostüm ve dekor tasarımları 1920-1930 yıllarına uygun olarak Alexandre Vassiliev tarafından yapılmış, müzik düzenlemeleri Erkan Yüksel’e, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a aittir.

18 Ocak 2020 tarihinde sahnelenen “Çalıkuşu” balesi, 27 Ocak 2020 ve 14 Şubat 2020 tarihlerinde tekrar sanatseverler ile buluşacak.
 

SAMDOB