Canikli girişimci kadınlar hünerlerini sergiledi

TAKİP ET

Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) tarafından düzenlenen ve kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin yer aldığı Yöresel ve Kültürel El Sanatları Sergisi açıldı. Birbirinden güzel onlarca ürünün yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Canik Belediyesi Hanım Konakları ve kurs merkezlerinde kursiyerler tarafından ortaya çıkarılan el emeği, göz nuru ürünler, Canik Kadın Girişimciler Derneği'nin Piazza AVM Sanat Galerisinde açtığı “Kadın Eli Değerse” adlı Yöresel ve Kültürel Ürünler Sergisi'nde görücüye çıktı. Kadınların birbirinden güzel ürünlerinin yer aldığı sergi, düzenlenen törenle açıldı. 6 Mart’a kadar açık kalacak olan serginin açılışını Canik Belediye Başkanı Osman Genç gerçekleştirdi.

'KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK'
Oldukça beğeni toplayan serginin açılışında konuşan Başkan Osman Genç, Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz'u tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Biliyoruz ki kadınlarımız doğaları gereği anaçtır ve üretkendir. Bir toplumda kadınlar ne kadar üretken olursa o toplum o kadar fazla gelişir. Bu nedenle biz de Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve kadınlarımızı her alanda destekliyoruz" dedi.

'5 BİN KADIN YARARLANIYOR'
Kadınlar için sosyal, eğitim, kültürel, sportif alanlarda yatırımlar yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "İddia ediyorum kadınlara en çok yatırım yapan belediye Canik Belediyesi'dir. Hanım Konaklarımız, kurs merkezlerimiz, Aile Okullarımız, Aile Birimimiz ve Hukuk Birimimizi kadınlarımızın sosyal, ekonomik, psikolojik gelişimlerini sağlamak amacıyla açtık. Bugün açtığımız tesislerden 5 bine yakın kadınımız yararlanıyor. Kadın Girişimciler Derneğimizin başarılı çalışmaları, kadınlarımızın bu ürettikleri ürünler bizleri onurlandırıyor ve yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bundan sonra da kadınlara yönelik yatırımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

'KISA ZAMANDA BÜYÜK İŞLER'
Amaçlarının kadınların her alanda gelişimini sağlamak olduğunu ifade eden Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz da, "Çok kısa zamanda önemli işler gerçekleştirdik. Gerek KOSGEB kursları, gerekse bu tür üretim kursları olmak üzere kadınlarımızın her zaman yanında olduk. Açtığımız bu kurs, kadınlarımızın fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini ortaya koymuştur. Ben bizden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Canik Belediye Başkanımız sayın Osman Genç'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Açılışın ardından Başkan Osman Genç, beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi ve ürünleri inceledi. Oldukça yoğun ilgi gören serginin açılışına Başkan Genç'in yanısıra, CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Piazza AVM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, Canik İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, SAMFED Başkanı Murat Bahtiyar, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Canik Fakirleri Koruma Derneği Başkanı Adem Vural, Canik Engelliler Derneği Başkanı Hacer Altuntaş ile diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.