Çarşamba'da Festival Hazırlıkları Tamamlandı

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen Avcı ve Doğa Festivali 8-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Rahvan At Yarışları, bu yılda Türkiye'nin birçok şehrinden gelecek usta rahvan binicilerinin Yeşilköy Doğal Yaşam Parkında hazırlanan parkurlarda kıyasıya mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Avcı ve Doğa Festivali de Türkiye’nin en büyük avcı buluşmasına sahne olacak. Festival kapsamında 8 Temmuz’da Av Köpekleri Mera Yarışması, 9 Temmuz’da Rahvan At Yarışları ve Tek Kurşun Trap Atış Müsabakası yapılacak. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödül verilecek.

 

Çarşamba Belediyesi katkılarıyla, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Çarşamba Safari Avcılık ve Atıcılık Kulübü ile Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği festival Yeşilköy Doğal Yaşam Parkında gerçekleştirilecek. 

Yeşilırmak Kıyısındaki yaklaşık 500 dönümlük bir alanda Çarşamba Belediyesi tarafından sosyal bir alan haline getirilen Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı, piknik alanları, spor sahaları, binicilik tesisleri, çiftlik alanı ve yöresel Çarşamba sokağı gibi birçok alanı kapsıyor.

Çarşamba belediyesi