Ekonomist Gibi Analiz Et: Para ve Piyasaları Kavramak raflarda

TAKİP ET

Ekonominin temel kavramlarını anlamak, artık ekonomist gözlüğünü takıp bu kavramları hayatına katmak isteyenler için gazeteci ve yazar Anne Rooney'nin kaleme aldığı, İlksatır Yayınevi etiketiyle okuyucusuyla buluşan 'Ekonomist Gibi Analiz Et: Para ve Piyasaları Kavramak' tam bir rehber niteliği taşıyor.

Rooney kitabında takas döneminden Sanayi Devrimi’ne, altın sikkelerden sanal paraya kadar çok sayıda sistem, dönem ve kavramı soru-cevap yöntemiyle ve eğlenceli bir dille ele alıyor.

“Nedir bu para denen şey?”, “Arz ve talep nasıl çalışır?”, “Artık bütün dünya kapitalist mi?”, “Neden vergi veririz?”, “Niye iş bulamıyorum?”, “Neden gidip daha fazla para basmıyoruz?” ve “Ekonomik krizler nasıl gerçekleşir?” gibi ekonominin tam merkezinde bulunan yirmi dört sorunun cevabını gazeteci ve yazar Anne Rooney “Ekonomist Gibi Analiz Et: Para ve Piyasaları Kavramak” adlı kitabında veriyor.

Takas döneminden Sanayi Devrimi’ne, altın sikkelerden sanal paraya
Ekonominin temel kavramlarını anlamak, artık ekonomist gözlüğünü takıp bu kavramları hayatına katmak isteyenler için rehber niteliğindeki kitabında Rooney, takas döneminden Sanayi Devrimi’ne, altın sikkelerden sanal paraya kadar çok sayıda sistem, dönem ve kavramı soru-cevap yöntemiyle ve eğlenceli bir dille ele alıyor.

“Kıtlık, seçimler yapmaya zorlar”
Ekonominin, sahip olduğumuz şeyleri nasıl harcayacağımızı ve kaynaklarımızı nasıl paylaştıracağımızı seçme, yani iktisat etme ihtiyacından doğduğunu belirten Rooney, tüm sorunların “kıt kaynaklar”dan doğduğuna işaret ediyor. Rooney’e göre, “Bu sorularla karşılaşırız çünkü pek çok insan ve tabii hükümetler için para sınırlı bir kaynaktır. Hem kanepe hem de tatil hizmeti satın almak için yeterli paranız olmayabilir. Bir hükümetin hem eğitimi geliştirmeye hem de vergileri düşürmeye yetecek kadar parası olmayabilir. Söz konusu olan sadece para da değildir; toprak ve zaman da sınırlı kaynaklardır.” Bu kıtlık hepimizi seçimler yapmaya zorlar. Her durumda maliyetleri ve faydaları tartmamız gerekir.

Üç rehber daha okurlarla buluşacak…
İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini alan kitap ile birlikte bilim, biliminsanları, çocuk & gençlik kategorilerinde önemli eserlere imza atan Rooney’nin yeni serisi de Türkçeye kazandırılmış oldu. Serideki diğer kitaplar “Psikolog Gibi Dinle”, “Filozof Gibi Düşün” ve “Matematikçi Gibi Hesapla” kısa süre sonra okuyucularla buluşacak.
Kitap Künye:
Yayınevi: İlksatır Yayınevi
Kitabın Adı: “Ekonomist Gibi Analiz Et: Para ve Piyasaları Kavramak”
Kategori: Düşünce
Tür: İnceleme
Yaş Grubu: Yetişkin
Sayfa: 308
Yazar: Anne Rooney
Türkçesi: Fatih Akyıldız
Yayına Hazırlayan: Neşe Bakan
Kapak Tasarım: Serkan Yolcu
Grafik Tasarım: Gelengül Erkara
Fiyatı: 40 TL

Anne Rooney kimdir?
Anne Rooney, lisans diplomasını ve doktora derecesini Trinity College, Cambridge’den, ortaçağ edebiyatı alanında almıştır. Edebiyat, tarih, bilim, ve teknoloji dahil olmak üzere çeşitli konularda yetişkinler ve çocuklar için pek çok kitap yazmış, Cambridge ve York üniversitelerinde İngilizce dersi vermiştir. 2014 – 2016 yıllarında Cambridge Üniversitesi, Newnham College’da, Kraliyet Edebiyat Üyesi unvanıyla bulunmuştur. Rooney, 2004 yılında prestijli Aventis Bilim Ödülü’ne, 2015’te de ALCS Eğitim Yazarları Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

Ekonomist Gibi Analiz Et: Para ve Piyasaları Kavramak raflarda