Erdal Kara Engelliler İle Buluştu

TAKİP ET

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla eğitimci yazar Erdal Kara Terme Belediyesinin daveti ile Terme Engelliler Derneğinde engeliler ile buluşup söyleşi yaptı.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası dolayısıyla Terme’de düzenlenen etkinlik programları Çerçevesinde Eğitimci yazar Erdal Kara, Terme Engelliler Derneğinde engelliler ile buluşup söyleşi yaptı. 

Erdal Kara yaptığı söyleşide engellilerin toplumda bastırılmış bireyler olduklarını, sürekli yapamazsın, başaramazsın söylemleri ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Dünya üzerinde ve ülkemizde birçok engelli bireyin başarı öyküsü olduğunu ifade eden Yazar Erdal Kara, “Başarı için ilk önce engellilerin başarısızlık söylemlerinden uzaklaşıp başarabilirim demesi gerekiyor.” dedi. 

“KUDÜS’DEKİ ENGELLİ KARDEŞİMİZ MÜCADELE İÇİN ENGEL OLMADIĞINI GÖSTERDİ”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’da söyleşiye katıldı. Başkan Kul, engellilerin sürekli yanında olduklarını her türlü ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Kul, “Kudüs’te görmeyi hiç istemediğimiz bir zulüm yaşandı dün.  Olaylar olurken bir engelli kardeşimiz elinde sapanı ile ülkesini savunuyordu. Geçtiğimiz bir eylemde ayaklarını kaybeden bu kardeşimiz dünde tekerlekli sandalyesinde zulme karşı mücadele ederken hayatını kaybetti. Bu olay bizlere engelli bireylerin mücadele edince her şeyi yapabileceğini gösteren çok güzel bir örnek. Bizler her zaman engelli bireylerimizin yanındayız. Mesela arkadaşlarımızın çabaları ile onlara bu güzel derneği kazandırdık. Onlar mücadele ettikleri sürece kendileri için bizler bu desteği vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 Başkan Şenol Kul program sonunda engelliler derneğine iki tane bisiklet hediye etti.