Havza'da 'HAMR' Oyununa Büyük İlgi

TAKİP ET

Havza Belediyesinin sosyal sorumluluk ve kültürel hizmetleri kapsamında Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ilçeye getirilen oyun Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

(Haberin tüm fotoğrafları için yukardaki foto galerisini tıklayınız.)

Gülsün Gözde Dinçer tarafından yazılan ve Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için sahnelenen “HAMR” adlı tiyatro ilçede öğrenim gören öğrencilerle buluştu.

Madde bağımlılığı nedeniyle yaşamını yitiren dört gencin, ölümlerinin ardından zehir tacirinin kendilerine izlettiği hatıraları, ailelerine yaşattıkları ve yaşamlarını kendi elleriyle nasıl sonlandırdıkları konu eden oyunu öğrenciler büyük bir ilgi ile izlediler.  

Oyun sonu oyunu izleyen öğrenciler ile bir süre sohbet eden Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir oyunun Havza Belediyesinin sosyal sorumluluk ve kültürel hizmetler kapsamında uyuşturucu bağımlığına karşın farkındalık oluşturmak adına Havza’da davet edildiğini belirterek; “ Arkadaşlar burada izledikleriniz inanın yaşananların çeyreği bile değil. Sizler ülkemizin geleceğisiniz ve geleceğimize sahip çıkma noktasında bu oyunu sizler ile buluşturduk. Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var ve bu bilinç ile hareket edeni. Biz sizlere güveniyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu oyunun sizlere ulaşmasında yapmış olduğu katkılardan ötürü teşekkür ederim.” dedi.  

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e uyuşturucu bağımlığına karşın farkındalık oluşturmak adına göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ederek; “İnşallah bu gün 3 seans halinde bin 500 öğrencimizi bu oyun ile buluşturacağız. Uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün düştüğü bir ortamda bu tür çalışmalar çok kıymetli.” Dedi.

Oyunu Başkan Özdemir, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü, Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sezen Necla Mutlu, okul idarecileri ve öğrenciler izledi.