İlkadım'daki kurslar insanların huzur bulduğu terapi merkezlerine dönüştü

TAKİP ET

Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ile birlikte özellikle kadınlara yönelik kurslarıyla kentin ilgi odağı haline geldiği İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kültür Merkezleri, Sosyal hayata katılımının sağlandığı, meslek öğrenmek isteyenlerin yanı sıra günlük hayatın stresinden uzak kalmak isteyenlerin rağbet gösterdiği terapi merkezi hüvüyetini taşıyor.

Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el  sanatları ile birlikte  özellikle kadınlara yönelik kurslarıyla kentin ilgi odağı haline geldiği İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kültür Merkezleri, Sosyal hayata  katılımının sağlandığı, meslek öğrenmek isteyenlerin yanı sıra  günlük hayatın stresinden  uzak kalmak isteyenlerin rağbet gösterdiği  terapi merkezi hüvüyetini taşıyor
80'i aşkın branşta  114 eğitmenle her yaştan 4 bin aşkın kursiyere verilen kurslarla, İlkadım Belediyesine ait mekanlar adeta nefes alan, yaşayan ve kalplere dokunan terapi merkezleri gibi hizmet veriyor.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SANATLAR YENİDEN CAN BULUYOR
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 5 ayrı birimde  verilen kurslar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. İlkadım Belediyesi ve  ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde yapılan projelerle özellikle kadın ve gençlerin ekonomiye katılımını sağlamak amacıyla açılan branşlarda kadınların hayata daha da fazla katılımı hedefleniyor. Unutulmaya yüz tutmuş el işçiliği isteyen kurslarla kültürümüzün de yaşatıldığı ve yeniden canlandığı kurslar ilçe dısından da rağbet görüyor.

ÇOK KAPSAMLI KURS OLANAĞI 
Hızlı gelişmeye ayak uyduran İlkadım belediyesi kanunların verdiği yetkiler ve görevler çerçevesinde bir çok hizmeti halka sunuyor. İlkadım Belediyesinin  sundukları hizmetler arasında eğitime yönelik çalışmalar bulunmakta. Derebahçe Sosyal Tesisleri, Yıldıray Çınar Kültür Merkezi, Unkapanı Kültür Merkezi, Kılıçdede Kültür Merkezi ve İlkadım Kültür Merkezi olarak 5 ayrı noktada, kuyumculuk ve kazaziye, sıcak cam sanatı, hediyelik halı dokuma, heykel, seramik ve mefruşat gibi fark yaratan ve asırlardır kültürümüz haline gelen el sanatlarımızın öğretildiği kurslar, sosyal hayata katılımının sağlandığı psiko terapi merkezi halini almış durumda. 

ÇALIŞMA HAYATINA KAZANDIRIYOR
İlkadım Belediyesi toplumda kültür, sanat ve estetik bilincini yaygınlaştırmak, kültürel zenginliklerimizin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmak, kadınlarımızı yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yapıyor. Vatandaşlar  ekonomilerini güçlendirmek, yaşama ve planlı çalışma alışkanlığını kazanmak toplumda dostluk, dayanışma ve güven duygusunu pekiştirmek, boş zamanların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla İlkadım Belediyesine ait Kültür merkezlerine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtiyorlar.