Kadın Sığınağı Beğeni Aldı

TAKİP ET

Atakum ilçesindeki İrem Yavuz Anaokulunun velileri dünya kadınlar günü dolayısıyla Kadın Sığınağı Adlı tiyatro oyununu okulun velileri tarafından sahneledi.

Kadınlar hep sahnede adlı proje kapsamında Kasım ayından bu yana İrem Yavuz Anaokulunun öğretmeni Canan Çaykara İnan' in yönetmenliğinde 11 veli tarafından çalışılan oyun  ilk olarak Büyükşehir sanat merkezinde sahneye koyuldu.  Bir kadın sığınma evine sığınan kadınlarımızın hayat hikayelerinin sahnelendiği oyun seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.

‘GÜZEL BİR ORGANİZASYON SAĞLADIK’ 
Okul içinde öğretmen velilerimizle birlikte güzel bir çalışmanın sonucunda Kadın Sığınağı Adlı tiyatroyu sahnelediklerini dile getiren İrem Yavuz Anaokulu Müdürü Özlem Tezel,"Kadına şiddetin arttığını ve neredeyse he r gün haberlerde bir şiddet olayı izlediklerini, bu yüzden de bir farkındalık çalışması yapmaya karar verdiklerini ve velileriyle birlikte böyle bir çalışmaya karar verdiklerini, Amaçlarının bu oyunu Samsun' un diğer ilçelerinde de oynamak istiyoruz"dedi.

PLAKETLERİNİ SUNARAK TEBRİK ETTİLER
Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Vahit Arslan ve İsmail Kirendibi, Okulun Bağışçılarından Şehnaz-Cengiz Yavuz Çifti ve Okul müdürleri ile veliler katıldığı Tiyatro oyununda Atakum  Kaymakamı  Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı  Av. Cemil  Deveci ve protokoldeki diğer misafirler oyunculara plaketlerini sunarak tebrik ettiler. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci oyunun başka yerlerde sahnelenmesi için destek vereceklerini belirtti.
Haber:Köksal ÖNER