Kerimbey İlk ve Ortaokulunda Yerli Malı Haftası Kutlandı

TAKİP ET

Tekkeköy'de bulunan Kerimbey İlk/ Ortaokulu yerli malları haftasını büyük bir şenlik ile kutladı. Okulun öğretmenleri ve öğrenci velileri el ele verip Yerli Malı Haftasını yemek festivaline çevirdiler.

Tekkeköy ilçesinde bulunan Kerimbey İlk/ Ortaokulu, halk arasında yerli malı haftası olarak bilinen “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” kapsamında, öğrencilere yerli malının önemini anlatmak için büyük bir etkinliğe imza attı. Okulun 5/A sınıfında yapılan programda, öğrenci velilerinin yaptıkları yiyecekler ve içecekler dağıtılırken, müzik öğretmeni Gökhan UĞURTAY’nin gitar dinletisi eşlik etti.

Programa, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okulda eğitim gören 200’ün üstünde öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Program sonrasında açıklama yapan Kerimbey Ortaokulu müdür yardımcısı Gülçin AKSOY ÜÇÜNCÜ “Hedefimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yerli malının önemini anlatmaktır. Maalesef ülkemiz büyük firmaların pazarı haline getirilmek isteniyor. Türkiye’de üretebildiğimiz kaliteli sağlam eşyalar yerine kalitesiz ürünleri marka adıyla çok daha pahalı fiyatlara satılıyor. Marka bağımlığı artık tedavi edilmesi gereken bağımlılıklar sınıfına giriyor. Bizde yavrularımızın Türk Malı’nın değerini bilmesi için, bugün bu programı düzenledik. Hem eğlendiler hem de yeri malı kullanımının önemini öğrendiler. Bu programda bize desteklerini esirgemeyen başta Tekkeköy ilçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve okul müdürü Kadir YILMAZ olmak üzere tüm öğrenci velilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kerimbey İlk ve Ortaokulunda Yerli Malı Haftası Kutlandı