Liseli öğrenciler huzurevi sakinleri için sahne aldı

TAKİP ET

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi tiyatro grubu öğrencileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerine gösteri yaptı. 'Safinazın İzdivacı' adlı tek perdelik orta oyunu beğeniyle izlendi.

 ‘Diğerkam Adımlar Toplum Gönüllüğü Projesi’ kapsamında toplumsal duyarlılığı yüksek gençler yetiştirmeyi hedefleyen İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi, LÖSAM ve Altınokta Körler Derneği ile birlikte çalışan lisenin tiyatro grubu öğrencileri, 2017 yılını yaşlılara yönelik yaptıkları dans ve gösteri ile tamamladı.

     Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, yaşlılara zeybek oyunu oynadı. Danslarıyla beğeni toplayan öğrenciler, daha sonra da sık sık ziyaret ettikleri yaşlılara hazırladıkları tek perdelik ‘Safinazın İzdivacı’ isimli orta oyununu sahneledi. Osmanlı dönemindeki sosyal hayatında içinden bir kesitin tiyatro perdesine yansıtıldığı oyunu kahkahalarla izleyen yaşlılar, öğrencileri alkışlarıyla ödüllendirdi. 

    Proje sorumlusu Derya Cesur’un önderliğinde sahnelenen oyundan memnun kalan yaşlılar, lise öğrencilerine teşekkür etti. ‘Safinazın İzdivacı’ orta oyununu daha önce Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelediklerini hatırlatan Derya Cesur, “Diğerkam Adımlar Toplum Gönüllüğü Projesi’ kapsamında lise olarak her yıl çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Örneğin sık sık huzurevlerini ziyaret ediyoruz. Bağış kampanyaları düzenliyoruz. Öğrencilerimiz engelli öğrencilerle buluşarak sınavlara hazırlanmalarına yardımcı oluyorlar. Bugün yaptığımız gösteri de bu faaliyetlerden bir tanesidir. Yıl boyunca etkinlik yapan öğrencilerimize de sertifika vereceğiz. Gelecek yıl da çalışmalarımıza devam edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.