Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde 'Terme' sunumu

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, çalışma konusu olarak Terme ilçesini seçen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin final sunumuna katıldı. Kılıç, 'Yeni dönemde hayata geçireceğimiz çalışmalarda üniversitelerimizle ve gençlerimizle işbirliği içerisinde hareket edeceğiz.

İlmin ve bilimin ışığında yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” dedi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin her yıl kent çalışma konusu yaptığı ilçe olarak bu yıl ‘Terme’ ilçesi seçmiş; 19 Ekim- 25 Ekim 2018 tarihleri arasında ilçede araştırma ve değerlendirmede bulunmak üzere çalışmalarda bulunulmuştu. Projenin final sunumu İstanbul Mimar Güzel Sanatlar Üniversitesinde yapıldı.
Sunuma; Terme Belediye Başkanı Başkanı Ali Kılıç, projenin Terme’de yapılması önerisinde bulunan Terme Platformu ve Emekli Sayıştay Onursal Daire Başkanı Nurşen Yapıcı, Terme’li Atölye sorumlusu Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


DOÇ. DR. ÜNSAL: “GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU”
Terme’de oldukça verimli bir saha çalışması gerçekleştirdiklerini anlatan Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal, “ Bu saha çalışması sonucunda 400 tane hane halkı anketi ve yaklaşık 500 tane de iş yeri anketi yapmıştık. Sanayiciler ve kentin ileri gelenleriyle görüşüp, Terme platformunun düzenlediği toplantıyla halk ile bir araya gelmiştik. Bizim için farklı ve çok verimli bir çalışma oldu. Bize bu imkânı sunan Terme Belediyesi’ne ve final sunumuna katılarak bizleri onure eden Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a kurumum adına teşekkür ederim. ” dedi. 
“BAŞKAN KILIÇ’TAN TEŞEKKÜR”
Projenin Terme’de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlerle omuz omuza yürüyeceklerinin altını çizen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, projenin ilçede gerçekleşmesinden dolayı Doç Dr. Binnur Öktem Ünsal ve Nurşen Yapıcı’ya teşekkür etti. Terme’nin geleceğine bilimsel çalışmalar ile yön vereceklerini belirten Başkan Kılıç, "Kentimiz Türkiye'nin en güzide noktalarından biri. Terme, doğası ve tarihiyle büyük bir öneme sahip. İlçemizde yaptığınız çalışmaların katkılarıyla, gelecekte kentimize yön verecek insanlar olacaksınız. Değerli hocalarımıza ve sizlere emekleriniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. İlmin ve bilimin ışığında yürüyüşümüze devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Terme sunumu