Mustafa Armağan: Türkiyede Darbeler Cuma Günü Yapıldı

TAKİP ET

Türkiye'de darbelerin cuma günü yapılmasına dikkat çeken araştırmacı tarihçi yazar Mustafa Armağan, " 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971,12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007, 15 Temmuz 2016 darbe ve teşebbüsleri hep Cuma günü yapıldı.

Türkiye’de darbelerin cuma günü yapılmasına dikkat çeken araştırmacı tarihçi yazar Mustafa Armağan, " 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971,12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007, 15 Temmuz 2016 darbe ve teşebbüsleri hep Cuma günü yapıldı. 

Bilmem merak ettiniz mi: Acaba darbe için neden Cuma akşamı seçilmişti? Siz ettiniz mi bilmiyorum ama ben ettim ve şu şaşırtıcı sonuca ulaştım. Türkiye'de askeri darbeler hep Cuma gününe denk getirilmişti!  Böylece darbeler arasındaki Cuma kardeşliği kuralı bozulmamış oldu. Cuma geceleri müteyakkız olmakta fayda var velhasıl.” dedi

İlkadım Belediyesi Yazarlar Okullarda programı çerçevesinde araştırmacı-tarihçi yazar Mustafa Armağan’ı Liseli gençlerle buluşturdu.
Her ay düzenli olarak İlkadım Belediyesi tarafından tertip edilen Yazarlar Okullarda programında öğleden önce Samsun İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi ve Samsun Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileriyle tarihçi yazar Mustafa Armağan'ın" Asım'ın Nesli ve 15 Temmuz" konulu konferans verdi.

Tok; 15 Temmuz’un Karanlığı Milli Direnişle Aydınlandı
Konferans öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “15 Temmuz akşamında FETÖ'ye mensup hain üniformalı ihanet çetesinin demokrasimize ve milli irademize karşı teşebbüste bulunduğu darbe girişimi  milletimizin asil ve cesaretli duruşu ile bertaraf edilmiştir. O karanlık gece,  halkımızın tüm dünyaya örnek olduğu milli direniş ile aydınlanmıştır.” dedi.

Armağan Asım Neslini işaret etti
Gençlere Mehmet Akif Ersoy’un işaret ettiği Asım’ın Nesli olunması gerektiğini anlatan Yazar Mustafa Armağan, “Tarih bize şunu öğretiyor  eğer sizin yaşama azminiz, bir arada olma iradeniz varsa ve mayanız sağlam karılmışsa o milletin tekrardan ayağa kalkması an meselesidir. Bu da Asım’ın Nesli Gençliğin yetişmesine ve yetiştirilmesine bağlıdır.” dedi.

98 Yıl sonra aynı harekete kalkıştılar
2007’de yapılan muhtıranın 27 Nisan’da yapılmasının bir sübliminal bir mesaj olduğunu anlatan Yazar Mustafa Armağan, “27 Nisan deyince, çoğu  kişinin aklına 27 Nisan 2007’deki e-muhtıra gelir. Oysa 1909’un 27 Nisan’ı Cumhuriyet dönemindeki tüm darbelerden çok daha önemlidir. O da 27 Nisan 1909’da Abdülhamit’in tahttan indirilmesi olayıdır. Seçilen tarih bilinçlidir ve mesaj verilmek istenmiştir. Erdoğan’ı çağımızın Abdülhamid’i olarak gördüler” diye konuştu.

Gençler hıçkırıklarla 55 yıl önce Menderes’in intikamını 15 Temmuz’da aldı
“15 Temmuz Gecesi Asım’ın Nesli sokaklardaydı” diyen Armağan “ Vaktiyle Sultan II. Abdülhamid’e yapılanların bugünün meşru yönetimine ve ülkenin son 14 yılına damgasını vurmuş olan lider Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılmasına karşı müteyakkız olmak gerektiği som bir bilinç halinde ışıldıyordu. Tarihin radyumu ışığını günümüze uzatmıştı. 15 Temmuz Gecesi, geçmişteki haksızlıklara sessiz  kalmış büyüklerinin de intikamlarını alıyordu gençler. Sultan Aziz’in kanını dava edememiş, Sultan Abdülhamid’in ahının öcünü alamamış, 55 yıl önce Adnan Menderes’in idamında hıçkırıkları boğazında düğümlenmiş bağrı yanık nesillerin çocukları “Hepsini yediniz ama Erdoğan’ı size  yedirmeyeceğiz!” diye haykırdı. “ ifadelerini kullandı.

Darbeler Cuma Günü Yapıldı
Türkiye’de darbelerin cuma günü yapılmasına dikkat çeken Yazar Mustafa Armağan” Bilmem merak ettiniz mi: Acaba darbe için neden Cuma akşamı seçilmişti? Siz ettiniz mi bilmiyorum ama ben ettim ve şu şaşırtıcı sonuca ulaştım. Türkiye'de askeri darbeler hep Cuma gününe denk  getirilmişti! Nasıl mı? Şöyle:27 Mayıs 1960 Cuma, 12 Mart 1971 Cuma,12 Eylül 1980 Cuma 28 Şubat 1997 Cuma 27 Nisan 2007 Cuma, 15 Temmuz 2016 Cuma, Böylece darbeler arasındaki Cuma kardeşliği kuralı bozulmamış oldu. Cuma geceleri müteyakkız olmakta fayda var velhasıl.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına hediye ve çiçek takdimi yapıldı. 

Samsun İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi