Paylaşım Haftası ve Düşler Atölyesi sergisi açıldı

TAKİP ET

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, üniversite öğrencisi gençler ve zamanını eğitime adamış yetişkinlerin gönüllü desteği ile Samsunda on beş yıldır çocukların okul dışı saatlerde, Matematik, Fen, Okuma Ve Sanat alanlarında ki programlarla ücretsiz destek sağlayarak çocukların etkinliklerle buluşmasına katkı vermekte. İlkbahar Etkinlik döneminde, etkinliklere dahil olan çocuklar gönüllüleri eşliğinde gerçekleştirmiş oldukların etkinlik çıktılarını paylaşım haftası için hazırlayarak dönem sonu sergisini oluşturdular.

‘Düşler Atölyesi’ sergimizin açılış törenine katılım sağlayan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Kalkancı Okul Müdürü Ahmet Gözdemir, Mustafa Kemal, İlyasköy Türkiş, Mehmet Akif Ersoy Okullarının öğretmen, öğrencileri ve TEGV gönüllüleri ile açılışı  gerçekleştirdiler. 

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Davut Numanoğlu, TEGV Samsun Eğitim Parkı ziyaretleri esnasında,  öğretmenler, gönüllü eğitmenler ve öğrencilerle TEGV Çocuk Kütüphanesinde sohbet ederek, eğitim alanında anılarını anlatarak herkes ile keyifli bir sohbet geçirdi. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz; keyifli geçen sohbet sonrası TEGV Samsun Eğitim Parkı içinde yer alan atölyeleri gezdi. 
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Samsun Eğitim Parkı nın on beş yıldır Kadıköy ilçesinde gerçekleştirmiş olduğu eğitim faaliyetleri hakkında bilgi Alan İlçe Kaymakamımız Atlamaz, “Öğrencilerimizin eğitim öğretim döneminde yapmış oldukları resim ve diğer sanat dallarındaki çalışmalarının sunulduğu sergi açılışı münasebetiyle ziyaret ettiğimiz Eğitim Gönüllülerin faaliyetlerini görme imkanımız oldu. Bu parkta görev alan yetkilileri, tüm gönülleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
Turan Atlamaz, Davut Numanoğlu ile Düşler Atölyesi Gönüllüleri, Düşler Atölyesinde  “Ebru sanatı” hakkında bilgi almak ve etkinlik yapmak atölyede eğitim gönüllüsü olarak görev alarak, öğrencilerle birlikte Ebru sanatını icra ettiler. Turan Atlamaz, Ebru Sanatı ile ilgili çocukluk anılarını da çocuklar ve gönüllüler ile  paylaştı.   
Samsun Eğitim Parkı Gönüllüleri Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz e öğrencilerin Düşler Atölyesinde yapmış olduğu “Strafor Baskı” çalışmasından oluşan tabloyu hediye ettiler.  
TEGV Etkinlikleri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Samsun Eğitim Parkında İlkadım sınırları içerisinde bulunan ilk ve ortaokullardan gelen öğrenciler ile birlikte Mayıs sonuna kadar devam edecek. Okulların kapanması ile yaz etkinliklerine merhaba diyen TEGV samsun eğitim parkı, yazın da çocukların etkinliklerine ücretsiz destek olmaya devam edecek.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı