SAMDOB'dan '3'ü Bir Arada'

TAKİP ET

Farklı coğrafyalarda, farklı kültürlerde ve bambaşka zamanlarda yaşamış 3 bestecinin müzikleri '3'Ü 1 ARADA' senfonik konseri ile SAMDOB sahnesinde bir araya geliyor. 

Avusturyalı klasik müzik bestecisi Joseph Haydn, Amerikalı besteci ve
piyanist George Gershwin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği değerli besteci Hasan Niyazi Tura’nın eserleri “3’ü 1 Arada” senfonik konseri ile 25 Ocak 2020 Cumartesi akşamı saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda seslendiriliyor. 

Orkestranın yönetimini, 2014 yılında Dünya Prömiyeri Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnesinde gerçekleştirilen Hekimoğlu Operası’nın bestecisi, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Tolga Taviş’in üstlendiği konserde; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi, Piyanist Gökhan Aybulus solist sanatçı olarak yer alacak.
Konserin başkemancısı Ankara Devlet Opera ve Balesi Başkemancısı Deniz Aydın. Tek bölümden oluşan konserde; senfoni türündeki eserleriyle tanınan J. Haydn’ın “No.86, Re Majör Senfonisi”, solo piyano ve caz orkestrası için bestelenmiş, en popüler Amerikan konser eserlerinden birisi olmuş G. Gershwin’in “Rhapsody in Blue” eseri ve Anadolu’nun müzik temalarını eserlerinde başarıyla işleyen Hasan Niyazi Tura’nın “Türk Dansları” eseri Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde seslendirilecek. 

25 Ocak 2020 Cumartesi akşamı saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek “3’ü 1 Arada” senfonik konserinin biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunuldu. SAMDOB gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arası ve temsil günleri temsil başlama saatine kadar açık bulunuyor.