SAMDOB Üflemeli Gecesi Konseriyle Büyüledi

TAKİP ET

Beş farklı renkten üflemeli saz 12 Ekim Pazartesi akşamı sanatseverler için sahnede bir araya geldi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin özenle ve titizlikle çalışmalarını sürdürdüğü pandemi dönemi etkinlikleri farklı etkinliklerle devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından kontrollerinin yapıldığı, temsil öncesi ve sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemlerinin sıkı denetimlerle gerçekleştirildiği Aydın Gün Salonu’nda geçtiğimiz akşam gerçekleşen “Üflemeli Gecesi” konseri seyircilerden büyük beğeni topladı. 
Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, üflemeli sazları; flüt sanatçısı Onur Türkeş, obua sanatçısı Ulaş Yurtoğlu ve Berçem Kutlay, klarnet sanatçısı Kıvanç Fındıklı ve Eylül Çamlıtepe, fagot sanatçısı M. Kıvanç Şendil ve Efser Kerman, korno sanatçısı Hüseyin Uçar, M. Kerem Şahiner ve K. Özgür Çevik W. A. Mozart’ın üflemeli çalgılar için bestelediği “Serenade” ve C. Gounod’un bestelediği “Petite Symphonie” eserlerini seslendirdi. 
Sanatseverler maske takılması, ateş ölçümü ve Samsun Valiliği’nin yayınlamış olduğu genelgeyle uygulanmaya başlayan HES kodu kontrollerinin yapılmasının ardından konser alanına giriş yapabildiler. Havaların soğumasıyla kapalı salonda gerçekleşen etkinliklerde, sosyal mesafe kurallarına göre yeniden ayarlanan oturma düzeniyle seyirciler 1 buçuk metre arayla oturdurlar. 
Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edildiği, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulduğu etkinliklere ait sezon biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-17.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.00’a kadar açıktır.  

SAMDOB