Samsun Balkan Türkleri Derneği'nden Cumhuriyet Söyleşisi

TAKİP ET

Samsun Balkan Türkleri Derneği Cumhuriyet'in 95. yıldönümü vesilesiyle dernek binasında söyleşi düzenledi.

Cumhuriyet’in 95. yıldönümü vesilesiyle Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından dernek binasında tertip edilen Cumhuriyet konulu söyleşi Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Serpil Sürmeli’nin sunumuyla gerçekleştirildi.

Her Ay Farklı Bir Söyleşi

Samsun Balkan Türkleri Derneği olarak dernek binasında günün anlam ve önemine binaen düzenlenen söyleşilerin devam ettiğini dile getiren Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Uğur Burak Özata, “Hukuk, sanat, kültür, tarih, edebiyat, sağlık, siyaset gibi farklı konularda söyleşilerimize devam ediyoruz. Bu söyleşilerimiz ile kültür ve bilgi paylaşımlarında bulunur iken aynı zamanda da üyelerimiz ve katılımcılarımız ile her ay bir araya gelmiş oluyoruz” dedi.

 Cumhuriyet’in 95. Yıldönümü Kutlandı

Cumhuriyet’in 95. yıldönümü vesilesiyle bir söyleşi düzenlediklerini söyleyen Özata, “Cumhuriyet’in kazanımlarının erdem ve faziletlerini bir kez daha dinleme fırsatı bulduk. Bugün Cumhuriyet’imizin 95. Yılını kutlamanın onuru ve gururu içerisinde derneğimizde Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Serpil Sürmeli hocamızın sunumuyla Cumhuriyet konulu söyleşi düzenledik. Herkesin pür dikkat dinlediği söyleşi çok keyifli ve yararlı geçti. Cumhuriyet’in ilanı ve öncesinde yaşananları hocamız çok güzel şekilde özetledi. Bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Türk milletinin karakterine en uygun yönetim cumhuriyettir’ sözünün ne kadar doğru olduğunu mukayesesini yaptık.

Ayrıca Cumhuriyet’imizin 95. Yılında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettik. Bu güzel sunumu yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Serpil Sürmeli hocamıza ve katılımcılarımıza teşekkür eder, tüm ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım” ifadelerini kullandı.

Programın ardından Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Uğur Burak Özata, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Serpil Sürmeli’ye teşekkür ederek plaket takdim etti. Söyleşi hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Samsun Balkan Türkleri Derneği