Samsun Kent Müzesi ilgi odağı olmaya devam ediyor

TAKİP ET

2004 yılında, Tarihi Kentler Birliği'ne üye olan Samsun'da, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla, Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı bünyesinde kent belleğinin kayıt altına alınmasına yönelik çalışmalara başlamış, 13 - 15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Samsun'da gerçekleşen "Her Kente Kent Müzesi" konulu Tarihi Kentler Birliği toplantısının ertesinde ise proje hayata geçirilmiştir.

Sekiz ay içerisinde tamamlanan restorasyon çalışmasının ardından kent müzesi binalarının tasarım ve içerikleri oluşturulmuş, Samsunluların ve birçok kurumun desteği ile müze içerikleri kent belleği açısından değerli objelerle tamamlanmıştır. Böylece, hem Devlet Demiryolları ve Demirspor açısından bir tarihi yansıtan, hem de bahçesinde düzenlenen kutlama törenleriyle tüm Samsunluların hatıralarında ayrı bir yere sahip olan bu yapı grubu, Samsunluların geçmişiyle buluşabileceği bir merkez olarak kente kazandırılmıştır.



Açıldığı günden itibaren her geçen gün ziyaretçi sayısı artan Kent Müzesinde ‘’ ŞEHİR ve İNSAN ‘’ Programı çekimleri gerçekleştirildi. Kültür, sanat ve tarih içerikli programın 1. Bölümü için Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan KENT MÜZESİ, BANDIRMA VAPURU,  AMİSOS TEPESİ KRAL MEZARLIĞI ve AMAZON KÖYÜNDE çekimlerini gerçekleştirdi.