Samsun Kent Orkestrası 100. Yıl konserine hazır

TAKİP ET

Atatürk'ün Samsun'a gelişinin 100. Yıldönümü, Samsun'da yapılan birçok etkinliklerle kutlanıyor. 19 Mayıs'ta zirve yapan kutlama törenleri hız kesmeden artarak devam ediyor.

Samsun Kent Orkestrası da 100. Yıl kutlamalarına katılıyor Daha önce yurt içinde ve yurt dışında konserler veren Samsun Kent Orkestrası 10 Haziran 2019 Pazartesi akşamı saat: 20.00 da Atakum’daki Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde sunacağı senfonik konserin hazırlıklarını tamamladı. 
Türkiye Cumhuriyetinin, milli değerlere ve kültürel temellere dayalı olarak çağdaş uygarlık yolunda göstermiş olduğu ilerleme ve gelişme, konserde seslendirilecek olan senfonik müzik ile anlatılacak. 
Yabancı - Türkçe pop müziği ve caz müziğinin yanısıra Türk Halk Müziği ürünlerini evrensel formlarla icra edecek olan Samsun Kent Orkestrası, bununla Türkiye Cumhuriyeti’nin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda alınan mesafeyi göstermeyi amaçlıyor. Bu konsere, deneyimli Şef Kadir Özal yönetiminde hazırlanan Samsun Kent Orkestrasının 35 kişilik dev kadrosu, tamamen akademisyen müzisyenlerden oluşuyor. Yeşilyurt AVM yanındaki Samsun Büyükşehir Merkezi Sanat Merkezinde sunulacak.

Samsun Kent Orkestrası