SAMÜ Düşünce ve Sanat Merkezi'nden çevrim içi etkinlik

TAKİP ET

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM) faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çevrim içi ve yüz yüze yaptığı programlarıyla dikkat çeken merkez, 20. yüzyılın en önemli tarihçilerinden Marshall Hodgson'ın eserlerinin tartışılacağı kolokyum ile Mart ayı etkinliklerine başlıyor. Dr. Zahit Atcıl, Dr. Ertuğrul Ökten ve Çevirmen Berkay Ersöz'ün katılacağı kolokyum 3 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’de çevrim içi olarak gerçekleşecek. Ayın dikkat çeken diğer çevrim içi etkinliklerinde 9 Mart tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Dr. Halef Cevrioğlu ’30 Yıl Savaşları ve Osmanlı Diplomasisi’, 17 Mart tarihinde Dublin Trinity College’den Dr. Murat Şiviloğlu ‘Osmanlı İmparatorluğu ve İrlanda Meselesinin Ortaya Çıkışı’, Oslo Üniversitesi’nden Dr. Alperen Topal ‘Ziya Gökalp’, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Dr. Agah Hazır ise ‘Türkiye-İngiltere Dini Kurumlar Karşılaştırması’ üzerine konuşacak. 
Merkezin bu ay eğitim amaçlı yüz yüze sinema gösterimlerinde ise Mississippi Yanıyor (Mississippi Burning), Hotel Rwanda ve Cinayet Günlüğü (Salinui chueok) gibi önemli filmler yer alacak. 
Düşünce, kültür ve sanat sahalarındaki temel ve güncel konuları ulusal ve uluslararası entelektüel çevrelerle tartışmaya açan bir platform olan DÜSAM’ın programları hakkında ayrıntılı bilgiye https://dusam.samsun.edu.tr adresinden ulaşılabilir, kaçırılan programlar ise merkezin YouTube kanalından izlenebilir. 

SAMÜ Düşünce ve Sanat Merkezinden çevrim içi etkinlik