Sanata ve Köklü Tarihimize Daha Geniş Alanlar Gerekmekte

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanatları Merkezi açılışında konuşan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan sanata destek çağrısı yaparak, ' Eski Samsun Evleri olarak bilinen tarihi ikiz konağın sadece bir bölümünün Türk-İslam Sanatlarını yaşatmaya yeterli olmayacağını söyledi. Kaplan, binanın diğer parçası olan bölümünde bu sanat merkezi için kullanılmasına imkan tanınması gerektiğine vurgu yaparak çağrıda bulundu.

BAŞKAN TOK’A TEŞEKKÜR

Önceki gün geniş katılımla ünlü sanatçılar eşliğinde açılan İlkadım Belediyesi Türk İslam Sanatları Merkezi’ni gezen gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, kadim sanatların yeniden ruh bulduğu bir mekanı kazandıran İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti.

BU TÜR SANATLAR MUTLAKA DESTEKLENMELİ.

Türkiye’de sayısı ender olan bu tür istisnai sanat merkezlerinin alt yapısının mutlaka desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Yusuf Kaplan, “İnsanın ve hayatın hakikatinin kavranmasına katkıda bulunduğu ölçüde hayat yaşanabilir, insan da hayatı yaşayabilir özellikler kazanabilir. İşte o zaman sanat da, hayat da birbirini besleyebilir; insanın, anlamın ve hakikatin izini sürme yolculuğuna hikmet yüklü, sahici katkılar sunabilir.” dedi. 

KAPLAN’DAN SANATSAL ÇAĞRI…

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım Belediyesine tahsis edilen tarihi ikiz konağın sadece bir bölümünün Türk-İslam Sanatlarını yaşatmaya yeterli olmayacağını söyleyen Kaplan; “Burada yapılan işi desteklememek mümkün değildir. Sadece İlkadım’da değil tüm Karadeniz’de Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un kendi sanatlarımız için açtığı bu yolun mutlaka takip edilerek ilerletilmesi gerekmekte.  Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Büyükşehir Belediyesine düşen görev de ortak kullanım alanları bulunan ve ikiz olarak inşa edilmiş bu tarihi konağı içerik olarak bir birinden ayırmamaktır. Biliyoruz ki, bizim tarihimiz ve sanatımız oldukça köklü ve geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu sanatlarımızı yaşatmak için de daha geniş mekanlara ihtiyacımız vardır. Samsun büyük bir şehir. Başka bir derneğe tahsis edilerek bir birinden ayrılmış bu binayı tekrar birleştirmek için o derneğe tahsis edilebilecek mutlaka başka ve değerli bir yapı vardır, diye düşünüyorum. Burada, İlkadım Belediyesi ve Başkan Tok tarafından gerçekleştirilen eşsiz çalışmanın büyüyerek devam edeceği anlaşılıyor. Bu nedenle tarihin ve sanatın bir arada nakşedildiği bu mekanın sadece sanata ve sanatçıya hizmet eden bir mekan olması ve genişleyerek sürdürülmesine imkan sağlanması elzem bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

BU TÜR SANATLAR MUTLAKA DESTEKLENMELİ