Sultanahmet Uludağ'a, Topkapı Sarayı Cadde Bostan sahiline taşındı!

TAKİP ET

Kız Kulesi Bolu Dağı'na, Yerebatan Sarnıcı Yedigöller'e, Sultanahmet Uludağ'a, Topkapı Sarayı Cadde Bostan sahiline taşındı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü artık Boğaz'da değil Doğu Karadeniz'in heybetli dağları arasına uzanıyor.

Nasıl olsa orada duruyor diye önünden geçip giderken bile farketmediğimiz dünya harikaları bir sabah yerinde olmasa! Yok saydığımız, görmezden geldiğimiz güzellikler gerçekten yok olsa!
Fotoğraf sanatçısı Şafak Yıldız, dünya harikaları arasında yer alan İstanbul’un sembollerini yüzlerce yıldır durdukları yerlerinden alıp Türkiye’nin başka diyarlarına taşıdı.

GALATA KULESİ SAPANCA’DA
Derdinizle derdini yarıştırdığınız Galata Kulesi Sapanca’daki eşsiz manzaralardan birinin yanına gitti. Efsanelere konu olan Kız Kulesi bundan böyle Bolu Dağı’nda duracak. Topkapı Sarayı artık Cadde Bostan Sahili’nden bizi izleyecek. Yerebatan Sarnıcı Yedigöller’e taşındı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şimdi Doğu Karadeniz’in heybetli dağları arasına uzanıyor. Sultanahmet mi? O da Uludağ’da.

GERÇEKÜSTÜ YOLCULUK
Hayal dünyalarına giden yolları keşfedip insanlarla paylaşan, bambaşka alemlerin kapılarının anahtarını fotoğraf makinesinin objektifinde saklayan Şafak Yıldız, İstanbul’un 10 önemli yapısını var olmayan ama olmasını istediği gerçeküstü bir yolculuğa çıkartıyor.
Şafak Yıldız’ın bu sıra dışı çalışması ‘Doğada İstanbul’ isimli sergide bir araya geldi. İstanbul’un doğa harikası ilçelerinden Beykoz’da, Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki sergi, 20 Şubat Pazartesi saat 14:00'te kapılarını açacak. Kentsel dönüşüme nazire yapan sergi, 26 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Topkapı Sarayı Cadde Bostan sahiline taşındı