Tekkeköy'de Fotoğrafçılar Ödüllerini Aldılar

TAKİP ET

Tekkeköy Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel 4. yağlı güreş şenliği fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldılar.

Tekkeköy Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel 4. yağlı güreş şenliği fotoğraf yarışmasında dereceye giren ilk üç fotoğrafçının ödülü Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından verdi. Prof. Doktor Metin Eker ve Yardımcı Doktor Tarık Yazar ile Nilgün Ağırlar’ın jüri üyesi olarak değerlendirdiği 26 fotoğrafçının fotoğraflarından 8 fotoğraf finale kaldı. Jüri üyelerinin puanlamaları, değerlendirmeleri ve kriterleri sonucunda ilk üç fotoğrafçı dereceye girdi. 47163 rumuzlu Emre Bostancı birinci, 75539 rumuzlu Behçet Atabek ikinci, Kuzey rumuzlu Haluk Yılmaz üçüncü oldu. Birinci 750 lira, ikinci 500 lira, üçüncü ise 300 lira para ile ödüllendirildi. Tekkeköy Belediyesi başkanlık makamında yapılan ödül töreninde dereceye giren fotoğrafçılara ödüllerini ve plaketlerini takdim eden Togar, bu ve bunun gibi motivasyonu ve halkın katılımını sağlayan etkinlikleri daha sık yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘yağlı güreş şenliği fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılarımızı kutluyorum. Yağlı güreş şenliğimiz binlerce insanın katılımıyla festival havasında geçti. 29 baş pehlivan ile beşyüze yakın güreşçinin katıldığı güreşlerimiz Karadeniz’in en büyük güreş organizasyonu oldu. İlerleyen yıllarda daha kapsamlı ve birkaç güne yayarak bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Yağlı güreş şenliğimizde düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasıyla en güzel üç fotoğrafı  OMÜ güzel sanatlar fakültesinin çok değerli hocaları seçti. Amacımız günün anısına en güzel kareyi yakalamanın yanında erkinliğimize halkı ve farklı ilgi alanıyla ilgilenenleri de çekmekti. Hedefimize ulaştığımıza inanıyor ve tekrar dereceye giren fotoğrafçılara ve yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.