TKB Bölge Toplantısı Safranbolu'da Başladı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz dönem başkanı olduğu Tarihi Kentler Birliği Safranbolu Bölge Toplantısına katıldı.

 Doğal ve kültürel mirasın korunması sürecinde bölgesel işbirliğinin öneminin ele alındığı toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Safranbolu korumanın okulu, başkenti. Korumacılığı öğrenmek isteyenin buradan mutlaka geçmesi lazım. Burada yaşayanlar gerçekten çok şanslı.

Safranbolulular sabah uyandığında penceresini açtığında özenle korunmuş tarihi bir şehir görüyor. Bu çok güzel bir duygu. Ülkemizin en güzel korunmuş olan tarihi şehirlerinden olan Safranbolu'nun tarihsel sürecinin yazıya dökülmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarihten günümüze dek yaşanan sosyolojiyi eserleştirerek gelecek nesillere bir bilgi kaynağı oluşturmalıyız. Safranbolu Belediyemiz bu konuda elini taşın altına koyacaktır. Safranbolu'da yapacağımız bu toplantı ve incelemeler bizlere belediyecilik ve koruma anlamında çok şey katacaktır" diye konuştu. 

    Konuşmaların ardından folklor gösterisi yapan halk oyunları ekibine teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çekinen Başkan Yılmaz BRTV'ye de röportaj verdi. 
     Toplantıya Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen, TKB eski başkanı Asım Güzelbey, TKB üyesi belediye başkanları ve TKB çalışanları katıldı.