Unutulmaz Ses, Leyla Gencer'in Hayatı SAMDOB'da

TAKİP ET

20. yy'ın en önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer'in hayatı, 11 Şubat 2020 Salı günü saat 20.00'da 'Leyla Gencer Belgesel Gösterimi' ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Sahnesi'nde.

Leyla Gencer’in repertuvarından seçilen parçalarla mini bir konserin seslendirileceği etkinliğin sonunda seyirciler, belgeselin yaratıcı ekibi ile söyleşi yapma imkanı bulacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en yetenekli sanatçılardan biri olan Leyla Gencer’in anısına hazırlanan “Leyla Gencer: La Diva Turca” belgeseli, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) katkılarıyla Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde gösterimi gerçekleştirilecek. 11 Şubat 2020 günü saat 20.00’da Samsun Devlet Opera ve Balesi bünyesinde ilk defa gösterimi yapılacak “Leyla Gencer: La Diva Turca” belgeselinin yönetmeni Selçuk Metin, metin yazarı ve senaristi Gazeteci ve Yazar Zeynep Oral, görüntü yönetmeni Gökhan Turnalı. Ünlü oyuncu Halit Ergenç’in sesiyle izleyenlerle buluşan belgeselde, Leyla Gencer’in hayatına birebir dokunmuş isimler kendi gözlerinden unutulmaz sanatçıyı anlatıyor.  

Belgesel öncesi Leyla Gencer'in repertuvarından seçilen eserlerden oluşan mini bir konserin seslendirileceği etkinlikte Samsun Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Soprano Mine Kurtoğlu’na Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Piyanist Nona Tsutskiridze eşlik edecek. Gösterim sonrası; belgeselin yönetmeni Selçuk Metin, metin yazarı ve senaristi Zeynep Oral sanatseverler ile söyleşi gerçekleştirecek.  

İlk gösterimi 23 Ocak 2019 tarihinde İstanbul’da yapılan belgesel; “38. İstanbul Film Festivali”ndeki prömiyerinden sonra “30. Ankara Uluslararası Film Festivali”, “33. Uluslararası İzmir Festivali”, “20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali” ve Londra “Arcola Theatre/GRIMBORN 2019” festivallerinin yanı sıra Ankara Devlet Opera ve Balesi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde de sanatseverler ile buluşma imkanı buldu. 

Müzik hayatına İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başlayan Gencer, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde solistlik yaptıktan sonra yurtdışına açılarak, opera sahnelerinin en önemlilerinden Milano/İtalya’daki “La Scala Tiyatro”sunda primadonnalığa giden bir başarı örneği sergiledi. Adını Türkiye ve dünya tarihine kazımış sanatçı, 2008 yılındaki ölümü ardında, canlandırdığı 70’i aşkın unutulmaz rolü, konserleri ve resitalleri bıraktı.  

Büyük Soprano Leyla Gencer’in anısına düzenlenen “Leyla Gencer Belgesel Gösterimi” 11 Şubat 2020 Salı günü saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Biletler Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir.

SAMDOB gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arası temsil günleri temsil başlama saatine kadar açık.