Bülent Şakrak türkü albümü - Bülent Şakrak kimdir?

TAKİP ET

Bülent Şakrak'tan 11 türkü, 08 Ocak'da tüm dijital platformlarda!

İki usta ismin yolları şimdi “türküler” için kesişti! Türk kültürünün unutulmaz türküleri, Aykut Gürel’in süzgecinden geçerek Bülent Şakrak yorumuyla kulaklarımıza ulaşıyor.
Türk toplumunun en yaygın ve en eski kültür miraslarından biri olan türkülerimizin 11 farklı versiyonu sevilen oyuncu Bülent Şakrak ile yeniden hayat buluyor.
Yaydığı hüzün duygusu, yalınlığı, hissettirdiği yakınlık ve sıcaklık açısından önemli birçok eserin yer aldığı “YOL” albümünde, hiçbir türküyü bir diğerine tercih edemiyorsunuz.
Usta ozanlar, Neşet Ertaş, Aşık Mahzuni Şerif, Davut Sulari, Turan Şahin, Lütfü Gültekin’in ve  dillere pelesenk Anonim eserlerin yer aldığı albüm geçmişten geleceğe ışık tutan bir rehber niteliğinde…  
Albümün ilk klibini “Haydar Haydar” türküsüne çeken Bülent Şakrak’a, eşi Ceyda Düvenci de albümde yer alan iki şarkıda eşlik etti. İmera Fera ve Göçmen Kızı türkülerini eşi Ceyda Düvenci ile yorumlayan Bülent Şakrak; “Sevinciyle, üzüntüsüyle her anıyla hayatımı paylaştığım insanla bu aşkımı da  paylaşmak istedim” diyor.

BÜLENT ŞAKRAK'IN ALBÜMÜNDE YER ALAN PARÇALAR:
Ağlama Yar - Söz -Müzik: Anonim
Ben Denizde Bir Gemi - Söz-Müzik: İlknur Yakupoğlu
Ağlasam Mı? - Söz-Müzik: Aşık Mahzuni Şerif / Mavisaz Edisyon
Derde Düştüm - Söz-Müzik: Neşet Ertaş / Kalan Müzik
Eklemedir Koca Konak - Söz-Müzik: Anonim
Haydar Haydar - Söz -Müzik: Anonim
Yoğurt Koydum Dolaba - Söz Müzik: Anonim
Göçmen Kızı - Söz-Müzik: Anonim
İmera Fera - Söz-Müzik: Turan Şahin
Kirpiğin Kaşına - Söz-Müzik: Davut Sulari
Hü Dost - Söz: Yücel Top / Müzik: Lütfü Gültekin / Kalan Müzik

Bülent Şakrak kimdir?
26 Ağustos 1977'de İstanbul'da doğan Bülent Şakrak, tiyatroya 1996 yılında Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda gençlik ve çocuk oyunlarında rol alarak başladı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü'ne girdi. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nun ardından Müjdat Gezen Tiyatrosu ve Yayla Sanat Merkezi Tiyatrosu'nda çalışan oyuncu 2004 yılından beri Kent Oyuncuları'nın kadrosunda yer alan oyuncu, grubun sergilediği Ölümüne, 39 Basamak, Kumarbazın Seçimi, Inishmore'lu Yüzbaşı gibi çeşitli oyunlarda rol aldı.
Bülent Şakrak, 2009 yılında 'Eyvah Eyyvah' filminde ve 2008 yılında 'Eşref Saati' dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu Özge Borak ile 2006 yılında evlendi. 25 Ekim 2010 tarihinde boşandılar.
2014 yılında oyuncu ve manken Azra Akınbaşrolde olduğu ve Bülent Şakrak'ın kötü adamı oynadığı, YapımcılığınıHalil Sezai'nin üstlendiği, senaryosunu Çağlayan Neyman'ın yazdığı, yönetmenliğini Emrah Sönmez'in gerçekleştirdiği "Çilek" filminin çekimleri Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapıldı.
19 Aralık 2015 tarihinde Ceyda Düvenci ile evlendi.

Bülent Şakrak türkü albümü