Erşan Kuneri blue box sistemi! blue box sistemi nedir?

TAKİP ET

Netfliks dizisinde Film yapımcısı ve yönetmeni Erşan Kuneri'nin 80'lerde sinemada kullandığı blue box sistemini diziyi izleyenler google de aratmaya başladı.

Erşan Kuneri blue box nedir? Erşan Kuneri blue box sistemini nasıl kullanıyor gibi sorularınızın yanıtlarını haberemizde vermeye çalıştık.
Erşan Kuneri, 13 Mayıs 2022 tarihinde Netflix'te yayınlanan komedi türündeki Türk internet dizisi. Erşan Kuneri aslında Cem Yılmaz'ın flimi  GORA'da film yapımcısı olan kişiyi canlındırmaktadır. Tarihte normalde bu isimde böyle bir yapımcı yoktur.
Film yapımcısı ve yönetmeni Erşan Kuneri'nin 80'lerdeki hikâyesini konu alan dizinin çekimlerinde 6. bölümde yer alan blue box sistemi mavi bir kutu olarak karşımıza çıkıyor. 
Geçmişte blue box sistemini Haldun Dormen ve Defne Halman ile sinema ve televizyonda kullanılmıştır. blue box sisteminde üstüne duran kişi arka planı değişerek uçuyormuş gibi görünüyor. Arka planı istediği gibi değişerek ister uzayda, isterse İstanbul semalarında uçuyor gibi izlenim veriyor. Erşan Kuneri de blue box sistemi ile süper kahramanı Erman'ı canlandırdığı bölümde bu sistemi kullanarak uzayda uçmuştur. Günümüzde bu efektler artık bilgisayar ortamında yeşil dekor verilerekte yapılmaktadır. 
 

Erşan Kuneri blue box sistemi blue box sistemi nedir