Kabuğu parçalanan kaplumbağaya evinde bakıyor

TAKİP ET

Samsun'da ormanlık alanda kabuğu parçalanmış halde bulunan kaplumbağa, OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirildi.

Tedavisine başlanan kaplumbağaya, fakülte bünyesinde yaban hayvanları için rehabilitasyon merkezi bulunmaması nedeniyle, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nisbet evinde bakıyor.



Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ormanlık alanda 8 ay önce kabuğu parçalanmış olarak bulunan kaplumbağaya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Nisbet sahip çıktı.



Köylüler tarafından bulunarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen yaralı kaplumbağa, bakımının yapılması ve rehabilitasyonunun sağlanması için OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde Doç. Dr. Nisbet'e teslim edildi.



Fakülte bünyesinde yaban hayvanları için rehabilitasyon merkezi bulunmaması nedeniyle kaplumbağanın burada bakımının güç olacağını düşünen Nisbet, hayvanın bakımını evinde yapıyor.



Doç. Dr. Nisbet, yaralı kaplumbağanın kırılan kabuğunu bal mumu ve çeşitli sertleştirici maddeler kullanarak onardığını belirterek, kaplumbağaya ailesinin bir ferdi gibi baktığını söyledi.



"Kaplumbağayla bir bebek gibi ilgileniyorum"

Yaralı kaplumbağanın getirildiğinde sırtındaki kabuğun yarısının parçalanmış halde bulunduğunu ve yaşamasının güç olduğunu vurgulayan Nisbet, şunları kaydetti:

"Kaplumbağa çok acı çekiyordu. Kabuğun onarılması gerekiyordu. Çeşitli maddeler ve bal mumu kullanarak kabuğu onardım. Yaralanan kısımların tedavisini yaptık. Evimde ailemizin bir ferdi gibi bakıyorum. Kaplumbağayla bir bebek gibi ilgileniyorum. Topladığım ot ve çeşitli sebzelerle onu besliyorum. Onu ölüme terk edemezdim. Kendi kendine yeter duruma gelince doğaya salınacak."