KATİD otelcilerin sesi oldu

TAKİP ET

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş, KATİD Genel sekreteri Onur Bıyıklı ve KATİD Yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Uzak ile Çorum Anitta otelin ev sahipliğinde Çorumlu otelcilerle bir araya geldi.

2013 Aralık ayında TÜROFED bünyesinde kurulan Karadeniz bölgesindeki 18 ilde faaliyet gösteren KATİD il ziyaretleri kapsamında çorumda otelcilerle bir araya geldi. Yeni kurulmalarına rağmen şuan için 7.000 yatak kapasitesine ulaştıklarını belirten Murat TOKTAŞ Amaçlarının bölgede sektör içindeki birliği ve iletişimi geliştirmek olduğunu belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş “Ne yazık ki yılardır Karadeniz bölgesi Ankara’dan ve Türk turizmindeki gelişmelerden hep uzak kaldı ve sesini sektöre duyuramadı. KATİD ile birlikte sektörü ayakta tutamaya çalışan kendi imkânları ile mücadele eden bölgemizdeki değerli yatırımcıların birçok platformda sesi olduk. Özellikle bakanlık tarafından onaylanmamız bölgemize gelen bakanlık yetkilileri ile tesisleri karşı karşıya bırakmayarak birlikte iş yapma imkânı sağlamış oldu. İllerde yaşanan sorunlar bizlere ulaştığında gerek yerel yönetimlerle gerekse bakanlıklar görüşmeler yapıp üyelerimizin mağduriyetlerini gidermeye çalışmaktayız. Birçok yerel yönetim ve kalkınma ajansları ile birlikte proje çalışmaları yapmaya başladık.” dedi.



Çorumdaki turizm potansiyeline de değinen KATİD Başkanı Murat Toktaş “Çorum Karadeniz bölgesinin iç Anadolu’ya açılan kapısı olmakla birlikte. Anadolu’nun kalbinde ilk organize devleti kuran Hititlerin ilk başkenti Hattuşaş a ev sahipliği yapmış ve yanı başındaki Alacahöyük, Çorum’u Dünya’ya tanıtarak haklı bir üne kavuşturmuştur. UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınmayı hak ederek kendini taçlandırmıştır. Her biri çok büyük değer olan Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait yapıları yaylaları ile Anadolu kültür mozaiğinin en renkli parçasını oluşturmaktadır  Ayrıca av turizmi konusunda büyük potansiyele sahip olan şehir birçok yerli ve yabancı turisti çekmektedir. Bu değerlere kongre yapmaya müsait tesislerin eklenmesi ile kendi enerjisini daha da çoğaltmıştır.” dedi.



Murat TOKTAŞ “Bize otelini açan ve örnek misafirperverliği ile bize bu ortamı sağlayan Sayın Uğur Varlığı ve Sayın Hasan Özer Gökmen beye teşekkür ederim” dedi.