Lady Gaga'nın İstanbul konseri ne zaman ? saat kaçta? lady gaga istanbul konseri ! lady gaga kimdir?

TAKİP ET

Dünyaca ünlü yıldız Lady Gaga'nın İstanbul konseri şimdiden dünya magazin gündeminin ilk sırasına oturdu. Lady Gaga'nın konserine müthiş bir ilgi var. Lady Gaga'nın İstanbul konserinin biletleri tükenmek üzere.

İstanbul'da ilk konserini verecek olan Lady Gaga, giydiği sıradışı kıyafetlerle tanınıyor. Lady Gaga'nın İstanbul Konserinde nasıl bir kıyafet giyeceği şimdiden merak konusu oldu.  Lady Gaga’nın Türkiye'de vereceği ilk konser, 16 Eylül 2014 tarihinde İTÜ Stadyumunda düzenleniyor. Dünyaca ünlü sanatçı Lady Gaga'nın da konser vereceği etkinliğin başlama saat ise 17:00.



Salı akşamı İTÜ Stadyumu'nda vereceği konser için İstanbul'a gelen Amerikalı şarkıcı Lady Gaga, Atatürk Havalimanı'nda coşku ve gözyaşlarıyla karşılandı.  Ünlü yıldız, özel bir uçakla İstanbul'a geldi. Lady Gaga, kendisini karşılamak için Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne akın eden genç hayranlarına imza dağıttı ve birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.



Lady Gaga'dan imza almayı başaran hayranları sevinç gözyaşları döktü.  Kıyafeti ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Amerikalı şarkıcı, havalimanından konaklayacağı otele geçti.



LADY GAGA KİMDİR?

Stefani Joanne Angelina Germanotta  28 Mart 1986 doğumlu pop müzik şarkıcısıdır. Bilinen sahne adıyla Lady Gaga, Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu. Manhattan, New York'ta doğup büyüdü. Başlangıçta lise oyunlarında yer alarak ve müzik kariyerine odaklanmak için yarıda bıraktığı CAP21'da kısa süre öğrenim görerek tiyatro alanında performans sergiledi. Kısa ömürlü bir rock grubundan ayrıldıktan, Lower East Side'ın avangart performans sanatları etkinliklerine katıldıktan ve anlaşma yaptığı Def Jam Recordings'ten kısa süre içinde çıkarıldıktan sonra Sony/ATV Music Publishing'de şarkı yazarı olarak görev aldı. Orada Gaga'nın vokal yeteneklerini beğenen Akon, Gaga'nın Interscope Records ve kendi şirketi KonLive Distribution ile ortak bir anlaşma imzalamasına yardımcı oldu.

Gaga; eleştirmenlerin beğenisini kazanan, ticari bir başarı yakalayan, "Just Dance" ve "Poker Face" gibi dünya genelindeki listelerde bir numara olan single'lara yer veren çıkış albümü The Fame (2008) ile ünlendi. Ardından yayımlanan The Fame Monster (2009) adlı EP, benzer başarılar yakaladı ve "Bad Romance", "Telephone" ve "Alejandro" şarkılarına yer verdi. İkinci albümü Born This Way, 2011'de yayımlandı ve ilk haftasında bir milyonun üzerinde satış yaptığı ABD dahil yirmiden fazla ülkede listelerin zirvesinde yer aldı. Albümün çıkış single'ı "Born This Way", pek çok ülkede bir numara oldu. 2013'te yayımladığı üçüncü albümü ARTPOP, ABD listelerinde bir numara oldu, başarılı single'lar "Applause" ve "Do What U Want"a yer verdi. Eylül 2014'te Tony Bennett ile birlikte Cheek to Cheek adlı bir caz albümü yayımlayacak.

Gaga; tarzı, canlı performansları ve video klipleriyle müzik endüstrisine yaptığı gösterişli ve farklı katkılarıyla tanınmaktadır. Haziran 2014 itibarıyla dünya genelinde 27 milyon albüm ve 125 milyon single satışıyla tüm zamanların en çok satan müzisyenlerinden biridir. Ödülleri arasında beş Grammy Ödülü ve on üç MTV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır. Billboard'un Yılın Sanatçısı listelerinde ve Forbes'un güç ve kazanç sıralamalarında düzenli olarak yer alan Gaga, 2010'da Time tarafından dünyadaki en etkili kişilerden biri olarak gösterildi. Müziğinin yanı sıra çeşitli hayırseverlik faaliyetlerinde bulunmaktadır ve bir LGBT hakları savunucusudur.

Dünya turnesi boyunca 68 şehirde toplam 78 performans sergileyecek olan Lady Gaga’nın İstanbul konseri, turnenin Avrupa ayağının ilk konseri olma özelliği taşıyor. Gaga, Türkiye’ye 144 tur personeli ve 21 tırla birlikte geliyor. Günümüzün dünya turnesine çıkmış en ünlü sanatçılarından Lady Gaga, “Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball” turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye geliyor. Toplam 21 tır ile İstanbul’a gelecek olan popçunun performansının en iyi şekilde olabilmesi için arkada dev bir ekip çalışıyor.

Performansını 14 dansçı ve 5 grup üyesi ile birlikte sergileyen Lady Gaga, sahnede giydiği birbirinden renkli kıyafetler için tam 14 gardırop ile geziyor. Lady Gaga, şov sırasında 30 saniye gibi rekor bir sürede tasarımı oldukça zor olan kıyafetlerini değiştirebiliyor.

Lady Gaga, turne boyunca, grubundan dansçılara, yönetmenlerden, stilist ve teknisyenlere kadar 144 tur personeli ile yoluna devam ediyor. Ortasında lounge alanı, soyunma kabinleri ve çeşitli bölmelerin yer aldığı, kurulumu ve tasarımı için ise 21 bin 346 saat harcanan sahnenin bir sonraki konser noktasına araçlarla taşınması 2 gün sürüyor. Ayrıca sahne şovu sırasında dev bir bahçe ve 15 dev ağaç, 146 metrelik bir hortumla şişiriliyor.

Avrupa turnesinin ilk durağında İstanbul’a uğrayacak olan Lady Gaga, son yılların en çok dinlenen parçaları Alejandro, Bad Romance, Poker Face, Born This Way ve son albümünden dinlenme rekorları kıran G.U.Y gibi şarkılarıyla hayranlarına gerçek Monster deneyimini yaşatmaya hazırlanıyor.