Ot Yemekleri Festivali Samsun'da Başladı

TAKİP ET

Samsun'un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizmciler Derneği tarafından 2. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali gerçekleştirildi.

Festival, Bafra ilçesinin Sürmeli Mahallesi’nde ot toplama yarışmasıyla başladı. Kadınların Samsun yöresinde yetişen otlardan yaptıkları yemekler Sevgi Gölü'nde düzenlenen etkinlikte katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Festivalin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkanvekili Çakır ve beraberindekiler festivaldeki sergileri gezdiler. Daha sonra mutfak atölyesine geçen protokol burada yapılan yemekleri izlediler. 
100 standın kurulduğu festivalde 28 Mayıs Cumartesi günü yöresel ot yemekleri yarışması düzenlendikten sonra festival pazar günü son bulacak.