Özsüt Yeşilyurt AVM'de bayramın tadını farklı çıkarın

TAKİP ET

Geleneksel lezzetlerin, yaratıcı ve usta dokunuşlarla hayat bulduğu Özsüt, sütlü tatlıları ile Ramazan Bayramı'nda sizlere ayrı bir tad sunacak. Yeşilyurt AVM'de bulunan Özsüt'te Doğal çiftlik sütü ve pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle elde edilen sübye ile hazırlanan tatlılar, bayramda hafif lezzetler arayanların ilk tercihi olacak. Özsüt Yeşilyurt AVM'ye 0362 438 66 86 nolu telefondan bilgi alabilir, rezerve yaptırabilirsiniz.

Geçmişten günümüze devam eden bir gelenektir bayram tatlıları. Her evde tatlı olur, ziyaretlere tatlı götürülür. Bol köpüklü Türk kahvelerinin eşlik ettiği tatlılar yenilirken, kahkahalar da eksik olmaz. Dede yadigarı reçeteler ile hazırlanan geleneksel sütlü tatlıları günümüze taşıyan Özsüt de, Ramazan Bayramı’nda evlerdeki mutluluğa ortak olacak. Pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübyenin tadı ve dokusu, bayramda hafif tatlar arayanların damağını şenlendirecek. Temmuz sıcağına denk gelen Ramazan Bayramı’nda, Özsüt’ün tatlılarına, doğal çiftlik sütü ve Anadolu’nun dört bir tarafında dalından toplanan meyvelerle hazırlanan dondurmalar da ayrı bir lezzet katacak.

Geleneksel tarifler
1938’den günümüze, nesiller boyu içeriği ve hazırlanışı değiştirilmeden sunulan, Özsüt’ün alametifarikası Kazandibi; günlük çiftlik sütü, sofra şekeri ve tavuk göğüs eti ile hazırlanan geleneksel lezzet Tavukgöğsü; bu iki lezzetin harmanı Tavukgöğsü Kazandibi; badem ve sütün muhteşem uyumuyla Keşkül; kızarmış üstü ayrı, içi ayrı sevilen Fırın Sütlaç, sütlü tatlı sevenlerin değişmeyen lezzetleri olarak bu bayramda da sofralardaki yerini alacak.

Ege’nin mis kokulu lezzeti
Sakız Adası’nın mis kokulu sakızıyla ve günlük çiftlik sütüyle hazırlanan, Ege’nin hafif lezzeti Sakızlı Muhallebi; bu muhallebinin çilek, yaban mersini, böğürtlen ve frambuaz ile lezzetlendirilmiş hali Orman Meyveli Muhallebi, alternatif tatlar arayanların gözdesi olacak. Muhallebi severler için bir başka özel lezzet de, özenle kavrulmuş tel kadayıfın keşkül ile mükemmel birleşimiyle ortaya çıkan Kadayıflı Muhallebi.

Balkanlar’dan Fransa’ya lezzet turu
Geleneksel Türk tatlılarının yanı sıra, farklı ülkelerin lezzetlerine de menüsünde yer veren Özsüt, bayrama ayrı bir renk katacak. Krema ve süt karışımıyla ıslatılmış fındıklı özel kek ile hazırlanan Balkan tatlısı, Karamelli Trileçe ve Orman Meyveli Trileçe, lezzet yolculuğuna çıkaracak. İçimizi serinleten Özsüt dondurması, Fransa’nın özel tatları Supangle ve Sufle ile çok yakışacak.

Her zaman formda: Şekersiz sütlü tatlılar
Özsüt, günlük yemek düzenini ve formunu Ramazan Bayramı’nda da korumak isteyenleri unutmadı. Stevia bitkisinin yapraklarındaki doğal özler kullanılarak hazırlanan, enerjileri yüzde 30 azaltılmış Şekersiz Fırın Sütlaç ve Şekersiz Kazandibi ile bu bayram herkes Özsüt lezzetlerinin keyfini çıkaracak.

Özsüt Yeşilyurt AVM