Sağlık çalışanlarından muhteşem tiyatro

TAKİP ET

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde hastanelerin farklı birimlerinden görev yapan sağlık çalışanlarından oluşan Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Tiyatro Ekibi 'Bizim Ekibin Halleri' adlı oyunu Gazi Sahnesinde sergiledi.

Hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanları arasında iletişim eksikliğinden yaşanan sorunların esprili bir dille anlatıldığı oyunda, sağlık çalışanlarının performansı beğeni kazanırken, salonu tıklım tıklım dolduran sağlık çalışanları da yoğun iş temposundan biraz olsun sıyrılarak güzel bir tiyatro gecesi yaşadı. 

Gecede Samsun’da yaşanan menfur saldırılarda hayatını kaybeden Uzm. Dr. Kamil Furtun ve Uzm. Dr. Aynur Dağdemir'de unutulmadı. 

Oyunun sonunda hayatını kaybeden hekimlerin resimleriyle sahneye çıkan oyuncular, salonda duygusal anlar yaşattı. 

Metin yazarlığını Dr.Canan Deminci’nin yönetmenliği ise Cihan DÜLGER’in yaptığı oyunda Uzm. Dr. Sema Aydoğdu, Nurdan Gündüz, Özgür Kayar Topal, Özlem Çebi Bayraktar, Safiye Çakır, Huriye Baydar, Muhammet Mırık, Onur Aydın rol aldığı oyunu hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları ve yakınlarıyla birlikte Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr. Muhammet Ali ORUÇ, Kamu Hastanesi Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr.Mehmet KILINÇ, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Yusuf GÜNEY, Destek Hizmetleri Başkanı Erol ÖZTÜRK, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ayhan DAĞDEMİR, OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Özcan YILMAZ, hastane yöneticileri ve Sağlık-sen Samsun Şube Başkanı İlhan ÖKSÜZ de izledi. 

Oyunun sonunda Yönetmen Cihangir Dülger ve oyunculara plaketleri ve teşekkür belgelerini verip kısa bir konuşma yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr. Muhammet Ali ORUÇ, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenledikleri tiyatro oyununa sağlık çalışanlarının yoğun katılımından ve desteğinden dolayı mutlu olduklarını, üniversite yıllarında tıp öğrencileriyle beraber çıkardıkları derginin sloganının sizi siz anlatmazsanız sizi hep başkaları anlatır ama anlattıkları sizin doğrularınızın yerini tutmayacaktır olduğunu, bu oyunda da aslında bunu yaptıklarının amaçlarının kendilerini en iyi şekilde anlatmak, hastaları da en iyi şekilde dinlemek olduğunu, bu amaca oyun vesilesiyle katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarına ve sağlık çalışanlarına teşekkür ettiklerini söyledi.