The Funtime of the Opera Konseri Samsun'da

TAKİP ET

İzleyenlerin de orkestranın bir üyesi olduğu 'The Funtime of the Opera' konseri, dünyaca ünlü Orkestra Şefi Musa Göçmen'in yönetiminde Samsun'da son kez 10 Ekim 2019 Perşembe akşamı sahneleniyor.

Türkiye’de ilk defa geçtiğimiz sezon Ankara’da sahneye konulan “The Funtime of the Opera” interaktif konseri, Samsun Devlet Opera ve Balesi “Operada hayalet değil, eğlence var!” sloganıyla, Samsunlu seyircileriyle tekrar buluşturuyor. 
Opera sanatının farklı bir pencereden tanıtıldığı, sahne ve seyirci arasındaki görünmez duvarın ortadan kalktığı, izleyenlerin de müzik icra etme şansını yakaladığı eşsiz bir konsept olan “The Funtime of the Opera” tanıtımlı konseri, 10 Ekim 2019 Perşembe saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda sahneleniyor. Konserden günler öncesi biletleri tükenen konsere Samsunlu sanatseverlerin ilgisi katlanarak devam ediyor. 
80 dakika süren “The Funtime of the Opera” konserinde Orkestra Şefi Musa Göçmen yönetiminde, Soprano Sezgi Elhüseyni, Mezzo Soprano Leyla Ceren Koç, Tenor Gürkan Sezgin ve Bariton Hasan Çelik solist sanatçı olarak yer alırken; sanatçılara Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Konserin başkemancısı Eylül Benek Salcan.


Konserin metin düzenlemesi ve orkestra şefliğini üstlenen dünyaca ünlü Şef Musa Göçmen, yurtdışında İngilizce gerçekleştirdiği interaktif konser konsepti, geçtiğimiz sezon ülkemizde sahnelemeye başladığından beri büyük ilgiyle karşılandı. Çok küçük yaşlarda müziğe başlayan Göçmen’in ilk eseri, 14 yaşındayken seslendirildi. Sanat hayatı boyunca bir çok başarıya imza atan ünlü şef, çok sayıda senfonik konser konsepti, opera eseri, albüm ve özel projelerde yer aldı.
Konserde seslendirilen parçalar; herkesin mutlaka bir film karesinden, reklam jeneriğinden veya telefon melodisinden aşina olduğu müziklerden seçilmesiyle birlikte; izleyenler ilk defa, Orkestra Şefi Musa Göçmen’in yönetiminde çok sesliliğin muhteşem dünyasına girebilme fırsatı yakalıyor. Alışıla gelmiş klasik müzik dinleme kalıbının dışına çıkılan konserde seyirciler şarkılara eşlik ederek, ıslık çalarak veya tempo tutarak orkestranın bir parçası oluyor.
“The Funtime of the Opera” konseri 10 Elim 2019 Perşembe günü saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda sahnelenecek. Eserin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişesi hafta içi 10.00 – 18.00 saatleri arası ve temsil günleri saat 20.00’ye kadar açıktır.

The Funtime of the Opera