Medusa'nın Pusulası kitabı konusu! Gülşah Elikbank kimdir?

TAKİP ET

Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali kapsamında etkinliğin uluslararası koordinatörlüğünü üstlenen yazar Gülşah Elikbank ile Makedonyalı yayımcı Filip Batkoski de çocukların ilgiyle okuduğu 'Medusa'nın Pusulası' kitabı üzerine bir söyleşi düzenledi.

Çocuk edebiyatı alanında önemli isimleri buluşturan “Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali”; çocuklara yönelik tarih sohbetleri, söyleşiler, konserler, çizgi film gösterimleri, kukla tiyatroları, geleneksel çocuk oyunları, masal anlatımları, gölge oyunları, çocuk edebiyatı yazarlarından imzalar ve drama atölyelerinden oluşan programıyla yoğun bir ilgi gördü.Festival; Türkiye’nin yanı sıra İsveç, Romanya, Macaristan ve Makedonya’dan 45 çocuk edebiyatı yazarını ağırladı.
Festivalde “Makedonya ve Türkiye Dostluğu” başlığıyla Gülşah Elikbank ve Makedonyalı yayımcı Filip Batkoski, küçük okurlar tarafından çok sevilen “Medusa’nın Pusulası” kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.
Batkoski, “Medusa’nın Pusulası” kitabının Makedonya’da yoğun talep gördüğünü ve Gülşah Elikbank’ın diğer kitaplarına da yayınevlerinde yer vermek istediklerini ifade etti.
“Medusa’nın Pusulası”nın İzinde Yerebatan Sarnıcı Gezisi!
Kitabında Cem, Gizem, Ayşe ve Mert’in Yerebatan Sarnıcı’ndaki maceralarını anlatan yazar Gülşah Elikbank, yayımcı Filip Batkoski’ye romanın geçtiği yer olan tarihî mekânı gezdirdi. “Medusa’nın Pusulası”nın geçtiği yeri dolaşan Elikbank ve Batkoski, çocuklara tarihten yararlanarak oluşturulacak çalışmaların önemini de anlatmış oldu.
Küçük Okurlar, Tarihî Mekânda Fantastik Bir Dünyanın Kapılarını Aralıyor.
Elikbank tarafından kaleme alınan ve Makedonca da yayımlanan “Rüya Takımı” serisinin ilk kitabı olan “Medusa’nın Pusulası”, geleceğin edebiyatçılarına fantastik ve mitolojik bir evren sunuyor. Küçük edebiyatseverler, Yerebatan Sarnıcı’nda mitolojik kahramanlar, heykeller ve tarihî sütunlar arasında soluksuz bir yolculuğa çıkıyor. Hazine haritasının peşinde sürüklenen dört maceraperest, canlanan Medusa heykelinin peşi sıra yeraltında heyecanlı bir düş alemine doğru yol alıyor.