Mehmet Özdağ CHP Samsun İl Başkanı oldu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Kongresi'nde 5 adayın mücadelesinde kazanan Mehmet Özdağ oldu. Mehmet Özdağ kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Samsun İl Kongresi Atakum Belediyesi Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi'nde çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Zaman zaman tartışmalar ve kavgaların yaşandığı CHP İl Kongresi'nde başkanlığına Mehmet Özdağ seçildi. 
Fatih Türkel, Tufan Akcagöz, Aylin Tat, Mehmet Özdağ ve Ali İzzet Kavtelek'in yarıştığı kongrede Divan Kurulu Başkanlığını CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz getirildi. Veysel Eker Divan Kurulu Başkan Yardımcısı, İnci Çakmak Çolakoğlu, Hayati Tosun, Serap Güngör ve Hatice Sönmez Güneş'in yazman olarak görev aldığı kongreye, CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede, 603 delegeden 204 oyunu alan Mehmet Özdag kazanırken, Aylin Tat 133, Fatih Türkel 102, Tufan Akcagöz 117 ve Ali İzzet Kavtelek 43 oy aldı. 

Mehmet Özdağ kimdir? Elektronik Mühendisi. 1966 yılında Samsun ilinin Çarşamba ilçesinde doğdu.1980 yılında İlkadım Orta Okulu’nu, 1983 yılında 19 Mayıs Lisesi’ni bitirdi. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.
Türk Telekom Samsun Bölge Müdürlüğü’nde sırasıyla, Data Transmisyon Başmühendisliği, Bilişim Ağları Müdürlüğü, Network Sistemleri Planlama Kurulum Müdürlüğü ile Enerji ve Soğutma Sistemleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 30 yıla yakın Türk Telekom’da çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra, en son yönetici olarak emekli olan Özdağ, iş hayatı yanında EMO Samsun Şube Başkanı, Samsun Çevre Platformu dönem sözcüsü ve Nükleer Karşıtı Platform (NKP) aktivisti olarak da ekoloji mücadelesi çalışmalarını yürüyor.
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu ile Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) ve Ekoloji Birliği’nde yürütme kurulu üyesi görevlerinde de bulundu.

Mehmet Özdağ CHP