Meteoroloji ve AFAD'tan çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı! Samsun Haberleri

TAKİP ET

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve AFAD, Samsun'da vatandaşların yarın (1 Ekim Pazar günü) meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olması için çağrıda bulundu.

Samsun Hava Durumu, 1 Ekim Pazar Samsun Hava Durumu, Pazar günü Samsun Hava Durumu, Samsun’da yerel kuvvetli yağış beklendiği uyarısı yapıldı. Samsun sel uyarısı Meteoroloji yağışların özellikle Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli  gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için çağrıda bulunurken, bir uyarıda AFAD'dan geldi. 
AFAD, "Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olun." uyarısı yaptı.

Samsun'da yağış nedeniyle okullar bir gün tatil edildi! 2 Ekim Pazartesi Samsun Okul Tatil!

Samsun'da şiddetli yağış! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı

Canik Belediyesi'nden sel ve su baskını uyarısı


Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "01.10.2023 Pazar günü Sinop'un iç kesimleri ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.
Samsun yağış AFAD'tan gelen mesaj da ise, "Meteorolojiye göre yarın (1 Ekim Pazar günü) Samsun'da çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olun. " uyarısında bulundu.

Samsun Hava Durumu