Milletvekili Fuat Köktaş'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Herkesin hayatına dokunan, yol gösteren, zor zamanlarda ellerinden tutan bir öğretmeni muhakkak olmuştur. Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz, üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. 
Bize şefkatle yaklaştıkları, sabırla yetiştirdikleri, rehberlik ettikleri için aradan geçen yıllara rağmen öğretmenlerimizi şükranla yâd anıyorum.
"Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum" diyen bir medeniyetin mensupları olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz eli öpülesi öğretmenlerimizin, eğitim camiasının değerli mensuplarının ne yaparsak yapalım hakları hiçbir zaman ödenmez. 
Bu anlamda ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına, milletine, değerlerine bağlı nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış kıymetli öğretmenlerimizi eğitim, öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. 
Bu düşünceler içinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize uzun ömürler, görevi başında olan tüm öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." diyerek sözlerine son verdi