Milletvekili Köktaş geleneksel iftarında gönül dostlarını buluşturdu

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın, Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği iftar programı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Milletvekili Köktaş'ın iftar davetine, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, askerî erkan, İlçe belediye başkanları, muhtarlar, oda, dernek, sendika, vakıf, spor kulüpleri başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, iş insanları ve diğer davetliler katıldı.
MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ HELALİK İSTEDİ
İftar yemeği sonrası yapılan duanın ardından teşekkür konuşması yaparak helallik isteyen Milletvekili Köktaş, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Öncelikle biz geleneksel olarak düzenlediğimiz iftarımızı Irmaksırtı Mahallemizde bulunan evimizin önünde veriyorduk. 
Son iki senedir pandemi dolayısıyla ara vermiştik. Bu dönemde de hava şartları malum soğuk olduğu için açık alanda iftarımızı veremedik, ilk defa sizleri kapalı bir alanda ağırlamak istedik. Davetimize icabet eden herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. 
Uzun süredir birlikteyiz, her davetimize icabet ettiniz, her özel günümüzü onurlandırdınız, uzak yakın demediniz bizleri mutlu ettiniz, sizlere bunun için canı gönülden teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Allah ailelerimiz ile birlikte nice bayramlara erişmeyi hepimize nasip eylesin. 
Bu anlamda sizlerden birde helallik istiyorum. Uzun süre birçok arkadaşımızla birlikte siyaset yaptık, hizmet yaptık, yol yürüdük. Hep sağımızda solumuzda, arkamızda oldunuz. Bu süre zarfında eğer benim hakkım yoktur ya eğer varsa da benim haklarım sizlere "helal olsun". 
Çünkü bu dönem milletvekilliği aday listesinde kendi iradem ile yer almıyorum. 
Bu vesile ile benden yana oluşan bir hak hukuk varsa hepinize hakkımı helal ediyorum. 
Ama sizden yana bende de hakkınız mutlaka vardır, aramışsınızdır, ulaşamamışsınızdır, işiniz olmuştur, sıkışık anınızda yanınızda olamamışızdır bunun için hepinizden "helallik" istiyorum. 
Allah sizlerden razı olsun inşallah. Tekrar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, en kalbi duygularımla saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum. Allah'a emanet olun." dedi.
GEREKLİ ADIMLARI HEP BİRLİKTE ATACAĞIZ
İftar programına katılan Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ise yaptığı konuşmada, "Samsun Karadeniz'in en büyük şehri. Büyük ovaları ile Samsun bir tarım şehri. Denizi, sahil şeridi, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile Samsun bir turizm şehri. Ayrıca ticari bir şehir, limanları var. 
Sanayi şehri Samsun'un 2022 yılındaki ihracatı 1,3 milyar dolara çıktı. Bunu üretilen alana göre aldığınız zaman yani üretim bölgesine göre aldığınız zaman bu ihracatı 1,6 milyara çıkıyor. Tabi bu Samsun için yeterli gördüğümüz bir rakam değil, bunun daha da yukarılara çıkması lazım. Bunu gerçekleştirebilecek nüfusu var, arazisi var. İnşallah belli lojistik alanlarda atılması gereken adımları da hep beraber atacağız. 
Velhasıl Samsun'u daha iyi, daha güçlü, daha zengin bir şehir haline hep beraber getireceğiz. 


Bu anlamda; Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Rabbim, Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçları yapmış olduğumuz ibadetleri kabul ve makbul eylesin. Kalın sağlıcakla, Allah'a emanet olun" diye konuştu. 
İftar yemeği sonrası Milletvekili Köktaş, misafirleri ile tek tek ilgilenerek sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.