Milletvekili Köktaş Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Oldu

TAKİP ET

Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

21 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına dair karar, yayımlanmasının ardından komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. 21 üyeden oluşan komisyonun başkanlığına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş seçildi. 
Balıkçılık ve su ürünleri sektörünün sorunlarına çözüm bulmak adına önemli bir adım atıldığına dikkat çeken AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde insanlar, beslenmelerine çok dikkat etmekte ve beslenme alışkanlıklarında sağlık açısından uygun gıdaları seçmeye özen göstermektedirler. 

Bu gıdalar içerisinde balık, zengin protein içeriği ve yapısında bulunan çoklu doymamış yağ asitleri ile vücudun temel besin maddesi ihtiyacı karşılanmakta, insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde olumlu etki yapması yönünde sağlıklı bir yaşam sürdürmede önemli besin maddeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyanın en büyük hayvansal protein kaynaklarından biri olan su ürünleri, sektör olarak günümüzde tüm ülkelerin ekonomisine sürekli girdi sağlayan önemli sektörlerden biridir. 
Bu anlamda ülkemizde canlı su ürünleri kaynaklarının korunması, buralardan elde edilen gelirin arttırılması ile su ürünleri yetiştiricilerinin ve avcılarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan komisyon, bütün paydaşları dinleyerek araştırmalarını yapacaktır." dedi.

Fuat Köktaş