Öğrenci yurdundaki gıda zehirlenmesi iddiasına Samsun Valiliği'nden açıklama

TAKİP ET

Samsun'da OMÜ Kampüsü içerisinde bulunan Karadeniz KYK Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler, bazı arkadaşlarının kurtlu yemeklerden zehirlendikleri iddiasına Samsun Valiliği'nden açıklama geldi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüs içinde bulunan Karadeniz KYK yurdunda, yemekten dolayı çok sayıda öğrencinin zehirlendi iddiasına Samsun Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, bazı öğrencilerimizin ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürüldüğü ifadelerine de yer verildi.
Samsun Valiliği'nden yapılan Basın Duyurusu'nda şu sözlere yer verildi: "KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdundaki Yemekhane ve Kantin İşletmesi belirli aralıklarla denetlenmektedir.
Son iki ay içerisinde 11.11.2022 ve 23.12.2022 tarihlerinde denetlenmiş olup, bu denetimlerde herhangi bir eksiklik ve aksaklık tespit edilmemiştir.
30-31 Aralık 2022 tarihlerinde bazı öğrencilerimizin ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürülmesi üzerine 30-31 Aralık 2022 – 01 Ocak 2023 günlerinde çıkarılan yemeklere ait numuneler İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahlile gönderilmiştir. Konu Valiliğimizce yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Samsun Gıda Zehirlenmesi