Operada Yeni Yıl Konseri Fındıkkıran Balesi Müziklerinden Seçkiler

TAKİP ET

Yılbaşı gecesini ve kutlamalarını içeren hikâyesi nedeniyle yılbaşına yakın tarihlerde sahnelenmesi tüm dünyada bir geleneğe dönüşen ve dünyanın en popüler bale eserlerinden biri olan 'Fındıkkıran' balesinin müzikleri, 29 Aralık'ta müzikseverlerle buluştu.

Ünlü Rus besteci Çaykovski’nin bestelediği ve Yılbaşı arifesinde canlanan oyuncak asker Fındıkkıran ile küçük Clara’nın masalsı ve büyüleyici dünyasını anlatan “Fındıkkıran” balesinin muhteşem müzikleri, 29 Aralık 2022 Perşembe akşamı Aydın Gün Salonu’nda Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından seslendirildi.     
Konserin orkestra şefi Kıvanç Tepe, Başkemancı ise Gözde Yardımlı. Konserde solist olarak Metin Bayram, Polen Yağmur Arslan şefliğindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu ve Çocuk Korosu’na eşlik etti. Orkun Baydoğan’ın koreografisi ile Samsun Devlet Opera ve Balesi dansçıları ise bazı şarkılarda danslarıyla göz doldurdular.
Samsun Devlet Opera ve Balesi “Yeni Yıl Konseri”, biletleri günler öncesinden tüketen Samsunlu sanatseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile teknik ekibi keyifli bir programla ve sürprizlerle dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı.