Orta gelirli 0.69 faizle ev kredisi alabilir mi SİMDER Hayal olabileceğini belirtti

TAKİP ET

Orta gelirli, hükümetin duyurduğu yüzde 0.69 faiz ile ev kredisi ile ev alabilir mi? Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, "Hayal" dedi.

Orta gelirli 0.69 faizle ev kredisi alabilir mi? SİMDER 'Hayal' dedi
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, hükümetin duyurduğu yüzde 0.69 faizli kredi ile orta gelirlilerin kredi kullanıp kullanamayacakları ile ilgili açıklama yaptı.
MÜTEAHHİT BU FAİZ ORANI İLE KREDİ KULLANDIRAMAZ
SİMDER Başkanı Güney, 0.69 faiz ile orta gelirlilerin 1 milyon liraya kadar kredi çekebileceğini belirterek, Samsun Kent Haber'e yaptığı açıklamada "Bugün orta gelirli 0.69'dan 1 milyon lira kredi çekilebilir, gerisini ise vatandaş kendi cebinden karşılamak zorunda kalacak. Bu oran ile kredi kullandırmak hayal gibi bir şey. Müteahhitler bu faiz oranı ile kredi kullandıramaz" dedi.

0.69 FAİZLE MÜMKÜN DEĞİL
Müteahhitlerin orta gelirliler için açıklanan 0.69 faiz oranı ile kredi kullandırmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Yunus Güney, şöyle konuştu:
"Enflasyon muhesebesi yapılmadan 0.69'dan kredi verilmesi ve müteahhitin bu faiz oranı üzerinden fatura kesmesi mümkün değil. Neden değil, bir konutun bitiş süreci 2-3 yıl sürüyor. Dolasıyla 3 yıl önce alınan malzemenin maliyetini. bakanlık kabule etmediği için, maliyetler enflasyona dayalı olarak güncellenmiyor. Enflasyon muhasebesi yapılmıyor. 0.69'dan faizle kredi kesme şansı hiç yok müteahhitlerin. Bugünki maliyetler uygulanırsa, 2 milyon kredi çekilir 2.5 milyon liraya fatura kesilir. Ama bugün 0.69'dan 1 milyon lira çekilebilir, gerisini vatandaş kendi cebinden karşılamak zorunda kalacak."

Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr