TÜYAP Samsun 3. Mobilya 6 Mart'ta açılıyor

TAKİP ET

TÜYAP Samsun 3. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı 6-11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, Samsun Canlı Haber TV'de EXE Medya Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bozkurt'un hazırlayıp sunduğu ''55. Dakika Gündem Özel" programının konuğu oldu. 

Seçer, “Hem toptan hem de perakende alanında Samsun Mobilya Fuarı farkını gösterecek.” dedi. 

ANADOLU’NUN EN BÜYÜK MOBİLYA FUARI SAMSUN'DA

Anadolu’nun en büyük mobilya fuarının Samsun’da yapıldığını ifade eden TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, “Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarı geçtiğimiz yıl çok başarılıydı. Katılımcı olarak mobilya, dekorasyon, aydınlatma ve aksesuarcılar var. Bunlar birbirlerini tamamlayan sektörler. Samsun'dan Amasya'dan Çorum'dan halı mobilya ve aydınlatma firmaları da katılacak. Halkımız görecek ki Anadolu’da en büyük mobilya fuarı olacak, hem toptan hem perakende alanda Samsun Mobilya Fuarı farkını gösterecek.Bu fuarın amacı mobilyacıların gelişimini sağlamak, tüm Anadolu’ya bu ürünleri pazarlayabilmesi. En önemlisi de farklı ülkelere ihracattı arttırmak. Samsun mobilya sektörü elde üretilen, özel mobilya üretir hale geldi. Bizim amacımız mobilya üreticilerini daha yukarı taşımak ve markalaştırmak.” dedi.

TÜM ÜRÜNLER BİR ÇATI ALTINDA 

Tüm ürünlerin tek çatı altında toplandığına dikkat çeken Seçer, “Bu fuarın ziyaretçi hedef kitlesi, toptan alım yapmak isteyen tüm mobilyacılardır. Kastamonu’dan Artvin’e kadar, bütün satıcıları bekliyoruz. Böyle firmalar fuarımızdan sipariş veriyorlar ve alım yapıyorlar. Bu fuarlar halkımız içinde çok önemli. Vatandaş mağazamağaza gezmek yerine bir fuarda toplu şekilde bütün mobilya ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bunun yanında özel kampanyalar da olduğu için daha uyguna alabilirler. Toptan satın almak isteyen bir çok otel, okul, ofisler, devlet kurumları hep fuarımıza geliyor. Yeni ev kuracak olan herkes bizim ziyaretçilerimizdir" diye konuştu. YURT DIŞINA AĞIRLIK Yurtdışından da ziyaretçi beklediklerini ifade eden Seçer, "Bu yıl Azerbaycan ve Gürcistan’a ağırlık verdik. Bunun amacı nakliye olarak daha uygun olması. Buralardan heyet gelip, TÜYAP fuarında iş birliği yapılacak. mobilya fuarımızda bütün kuruluşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Özellikle kol kola verdiğimiz, Samsun TSO, bu fuar üzerinden konuşursak Esnaf ve Sanatkar Odası ve Mobilyacı İş Adamları Derneğiyle işbirliğimiz var. Bunun yanında en başta Samsun Valiliğimizin tanıtım ve duyurular anlamında bize çok büyük katkıları oldu” dedi. 

FUARLARIN EKONOMİK BOYUTU 

BÜYÜK Mobilya fuarı denilince sadece halk olarak düşünmemek lazım diyen Bölge Müdürü Seçer, "Bütün kamu kuruluşları büyük şirketler ve okulların da mobilya ihtiyacı var. Samsun fuar merkezi oldu ve fuarlar şehri oldu. Fuar oldukça da ekonomi çarkları dönüyor. Bir fuarda mobilya ihtiyacını yüzde 10 arttırırsak bizim için büyük bir başarıdır. Ekonomiye de katkı sağlamak en büyük amaçlarımızdan birisi.Fuar endüstrisi özellikle kış aylarında bulunduğu şehirde müthiş bir canlılık yaratıyor. Biz de Samsun için bu zamanlarda ekonomiyi canlandıracağız.  TSO odası başkanının fuarlara ekleme yapacağız açıklaması çok güzel. Stand metrekaresi büyüdükçe daha çok firma ve çok daha fazla ürün olacak. Böylece Anadolu'dan gelen hedef kitle artacak. Samsun Fuarı büyüdü denecek, bu da Samsun Ekonomisi için büyük bir ivme demek" diye konuştu.