Akut İnme Tedavisinde Zaman, Beyindir!

TAKİP ET

VM Medical Park Hastanesi Acil Servisi'ne sol kol ve bacağını hareket ettirememe, konuşmasında bozulma, uykuya meyil, anlama güçlüğü yakınmaları ile gelen Ayşe Yıldırım, erken tedavi ile zamana yenilmeden sağlığına kavuştu.

69 yaşındaki Ayşe Yıldırım, Acil Servis’e geldiğinde sol kol ile bacağını hareket ettiremiyor, konuşmada ve anlamada güçlük çekiyordu. Zaman kaybetmeden Acil Servis’e gelen hastaya yapılan muayene ve beyin görüntülemesinde, tıkayıcı beyin damar hastalığı (beyin felci) tanısı konuldu. Beyin damar tıkanıklığı - sıkça kullanılan ismi ile inme tedavisi son yıllarda yeni kullanıma giren tedavi imkanları ile tedavi edilebilir hale gelmiştir. İnme tanısı konulmuş hastaların ilk 4-6 saatinde uygulanan pıhtı eritici tedavi ile eğer pıhtı çözülmezse, kasık bölgesinden yapılan anjio ile pıhtının tıkadığı damara ulaşıp pıhtının eritilmesi ya da alınması uygulanabilmektedir. 
Zamana Karşı Yenilmedi!
Ayşe Yıldırım, zaman kaybetmeden VM Medical Park Samsun Hastanesi BAVİM - Beyin Anjiyografisi ve İnme Merkezi’ne yatırıldı. Damardan serum içerisinde pıhtı eritici tedavi yapılarak yaklaşık 4 saatte tamamen düzeldi. Hasta, 24 saat moniterize edilme imkanı olan ve özel hemşire bakımının sağlandığı gözlem odasının bulunduğu merkezde takip edildi. İki gün sonunda tedavisi tamamlanan A. Yıldırım, sağlığına kavuşmuş şekilde taburcu edildi.