Aristo Diyeti Nedir? Aristo Diyeti Listesi

TAKİP ET

​​​​​​​Kilo verme süreci, çoğu insan için sancılı bir süreçtir. Birçok kişi kulaktan dolma bilgilerle edinilmiş diyet listelerini uygulamıştır.

Fazla kilolarınıza veda etmek için tercih ettiğiniz diyet programlarıyla bir sonuca ulaşamamış olabilirsiniz. Her diyet, herkeste aynı sonuçlar doğurmaz. Sıkı ve katı diyetler sürdürülebilir değildir. Bu nedenle sağlıklı diyet programları arasında yer almazlar. Bunun yerine hayatınız boyunca sürdürebileceğiniz sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandıran diyet programlarını tercih etmeniz gerekir. Sizi aç bırakmayan, yiyeceklerden mahrum kaldığınızı düşündürmeyen, enerjik kalmanızı sağlayan diyet programları tercih ederek sağlıklı bir kilo verme süreci geçirebilirsiniz. Kilo vermek için doğru yöntemi keşfetmek herkes için kolay olmayabilir. Ancak elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanırsak kendimiz için en doğru yöntemin ne olduğunu da anlayabilirsiniz. Sağlıklı beslenerek kilo vermenin mümkün olduğuna inandığınızda kilo verme süreci sizin için normal bir hale gelir. İşte bunu başarmak için bitkisel bazlı beslenmeye dayanan Aristo diyetini keşfetmek için geç kalmadınız. Hızlı ve kalıcı kilo vermeyi sağlayan Aristo diyeti ile hem zihnen hem fiziksel hem de ruhsal olarak hafiflemeye ne dersiniz?

Aristo Diyeti Nedir?

Aristo diyeti, bitkisel bazlı beslenme üzerine kurulu bir beslenme modeli sunar. Vegan beslenme olarak geçse de veganlık kadar katı kuralları yoktur. Aristo diyetinde hayvansal ve glüten içeren yiyeceklerin tüketimi sınırlandırılır. Bu beslenme modelinde sebze ve meyveler başroldedir. Sebze ve meyvelerin yoğun olarak tüketildiği bu beslenme şekliyle gerçek hafifleme hissedilir.

Aristo diyeti , Dr. Gönül Ateşsaçan tarafından ortaya atılmış bir beslenme modelidir. Bu beslenme modelini uygulayarak sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanabilir ve ideal kilonuzu hayatınız boyunca koruyabilirsiniz. Bu şekilde fiziksel olarak güzel görünmenin yanı sıra ruhsal ve zihinsel olarak da kendinizi her zaman motive hissedebilirsiniz. Aristo diyeti, Dr. Gönül Ateşsaçan’ın da sık sık vurguladığı gibi kısa süreli bir diyet programı değildir. Bir yaşam kılavuzudur. Size hayatınız boyunca kılavuzluk edecek Aristo Diyetinin detaylarını öğrenmek için Dr. Gönül Ateşsaçan’ın kaleme aldığı “Aristo Diyeti ile Yeni Yaşam” adlı kitaba göz atabilirsiniz.

Aristo diyeti nasıl yapılır?

Aristo diyetinin, bitkisel bazlı beslenme temelli olmasının en önemli sebebi, glüten içeren ve hayvansal besinlerin hormon dengesini bozması ve vücudu yormasıdır. Bu nedenle bitkisel bazlı beslenmeye başladığınız ilk 1 ayda vücudunuzun hormon dengesi sağlanır, bağışıklığınız güçlenir, ödem ve toksinleriniz atılır ve kendinizi çok daha hafif hissetmeye başlarsınız. Aristo diyeti yapmaya başladığınız ilk 1 ayda mevcut kilonuzun %10’unu verebilmeniz mümkündür. Aristo diyeti yaparken hayvansal ve glutenli gıdaların tüketimi azaltılır. Bitkisel bazlı beslenme olduğu için sebzeler temelini oluşturur. Sebzelerin yanı sıra diyet listesinde yer alan diğer yiyecekler meyveler, baklagiller, kuru yemişler, tahıllar, sağlıklı yağlar, sağlıklı tohumlar, kuru meyveler ve bitki çaylarıdır. Bu yiyeceklerin yer aldığı diyet listesi sayesinde hiç aç kalmadan sağlıklı ve mutlu bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Aristo diyeti listesi tamamen sağlıklı yiyecekler ile hazırlanmıştır. Bu öğünler sayesinde karnınız doyar ve lezzetli yemekler yemiş olursunuz. Aristo diyeti yaparken diyet yemeklerin tatsız, tuzsuz, lezzetsiz olduğu yönündeki düşünceleriniz tamamen değişir. Bitkisel bazlı beslenirken de lezzetli öğünler yiyebileceğinizi keşfedersiniz. Böylece doyurucu, besleyici ve lezzetli yemekler ile aç kalmadan, mutsuz olmadan ve baskı altında hissetmeden ideal kilonuza ulaşırsınız.

Aristo diyeti listelerinde yer alan öğünler düşük kalorilidir. Bu neden Aristo diyeti yaparken miktar ya da porsiyon kontrolü yapılmaz. Bu diyetin asıl amacı hayvalsan ve glutenli gıdaların yaşamınızdan mümkün olduğunca uzaklaştırılmasıdır. Aristo diyeti yapmaya başladığınızda hiç aç kalmadığınız halde günden güne kilo kaybettiğinizi görürsünüz. Aynı zamanda kendinizi daha enerjik, mutlu, hafif ve ince hissetmeye başlarsınız. Aristo diyeti yapanlar en çok uyku kalitelerinin arttığını söyler. Bitkisel bazlı beslenme sayesinde vücudunuz denge bulduğu için daha rahat uyuyabilirsiniz. Bu da gün içindeki enerjinize yansır. Aristo diyetini yaparken bol su içmek, kendinize uygun egzersizler yapmak da kilo verme sürecini hızlandırır.

Online diyet nedir?

Aristo diyeti yapmak istiyorsanız ancak Dr. Gönül Ateşsaçan ile yüz yüze görüşe imkanınız yoksa online diyet hizmetinden faydalanabilirsiniz. Online diyet sayesinde hangi şehirde olursanız olun Aristo diyeti desteği alabilirsiniz.

Kaynak: https://veganyemektarifleri.com/zayiflama-hikayesi/