Baruthane Ortaokulundan Kan Bağışında Türkiye Rekoru

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Baruthane Ortaokulu Sosyal sorumluluk Projesi kapsamında, öğrencilere iyilik yapmak, yardımlaşmak ve empati duygusunu oluşturmak amacıyla kan bağışı etkinliğinde 1549 ünite kan bağışı ile Türkiye rekoru kırılmıştı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüne rastlayan 10 Kasım anma günü programı kapsamında Türkiye rekoru etkinliğinde Baruthane Ortaokulu’nda  Samsun Kızılay Kurulu Başkanı üyeleri ile birlikte Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü  ve Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü  koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte üç kan bağışı otobüsü, bir tır, iki platform, yedi çadır ve üç sınıfta 10 doktor, 38 hemşire, 16 destek personel, üç koordinatör ve 30 Kızılay üniversite gönüllüsünün yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü  ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı olan Köksal Öner’de görev almıştı.
'HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM'
Kan açıl değil sürekli ihtiyaç olduğunu öğrencilere hatırlatan Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Habip Demirel,” Günümüzde en öneli olan kandır. Bir gün Kan’a hepimizin ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle bir kan üç kişini hayatını kurtarıyor. Baruthane Ortaokulu tarafında başlatılan kan bağışı etkilileri kapsamında geleceğimizin teminatı olan değeli öğrencilerimiz özverili çalışarak, bin5 yüz 49 ünite kan toplayarak. Türkiye rekorunu kırarak, bir ilklerin altına imza atınız. Bu vesileyle hepinizi yürekte kutluyorum ve bu başarılarınızı artırarak, devam etmesini  diliyorum ”dedi.  
ÖĞRENCİLERİ GURURLANDIRAN ÖDÜL 
Etkinlikte görev alan öğrencilere teşekkür  plaketleri ile belgelerini  Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Habip Demirel, Türk Kızılay Samsun Şubesi Başkanvekili işadamı Ahmet Ali Bulut ve üyeleri Türk Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Doktor Muhsin Yıldırım, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Serdar Bayram tarafından törenle takdim edildi. 
 

Haber:Köksal ÖNER
 

kan bağışı